Kılıçdaroğlu: Eliniz gidecek mi bunlara oy vermeye

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da Çanakkale Şehitlerini Anma Toplantısı'nda şehit ve gazi aileleri ve STK Temsilcileriyle bir araya geldi.

GERÇEK GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale Şehitlerini Anma Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, şehit ve gazi arasında yapılan ayrımcılığa dikkat çekti.

Konuşmasından satır başları şöyle:

18 Mart tarihimizin en önemli sayfalarından biridir. Bir ulusun ayakta kalma zaferidir.

Çanakkale Zaferi'ni kazanıyorsunuz. Sadece 3 yıl sonra aynı düşman kuvvetleri donanmalarını boğaza demirliyorlar. O dönem Mustafa Kemal İstanbul'dadır. Onlar için "Geldikleri gibi gidecekler" der ve giderler

1915 ve 1918... 1915'de Kurtuluş Savaşı'nın önsözü yazılmıştır.

Ama 3 yıl sonra bir kişinin imzasıyla aynı gemiler payitahtı işgal etmişlerdir. Bir kişinin iradesinin bir devlete sahip olmasının sonucudur bu.

Bugün demokrasiden, cumhruriyetten verilen tavizler geleceğimiz için ciddi endişeler oluşturuyor. Hepimize görevler düşüyor. Şehit yakınları, gazilerimiz -35 derecede terörle mücadele edenler ve şehit olanlar, güvenilk güçlerimiz hepsine şükran borçluyuz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz açısından hiçbir ayrım yapmaksızın bu ülkenin vatandaşları şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi kucaklayacaktır.

Ayrım yapıldığı için altını çiziyorum. 15 Temmuz şehitleri ayrı, diğerleri ayrı.

Parmağı kopanları gazi saymadılar, 15 Temmuz'da en küçük yarayı alanı gazi saydılar. Bu ayrımcılık bizim vicdanımızı kanatıyor. bu konuda mücadele ediyoruz. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin siyasi görüşleri farklı olabilir ama bayrağımız bir, vatanımız bir.

Başkanım söyledi pozitif ayrımcılık yapacağım dedi. Bunu devletin yapması gerek, İngiltere'de bir gazi mağazaya girse anons edilir, saygı duyulur. Bizde ne yapılıyor bir kart veriliyor ne yapıldığı belli değil.

Anzaklar her yıl gelir Çanakkale'de şehitlerini anar. Atatürk demiştir ki "Onlar bize emanettir". Düşmanını bile onurlandırmıştır. Bir devleti yönetmek bunu gerektirir.

En temel sorunlarımızdan biri şehit ve gazilerimize yapılan ayrımcılıktır.

Bir yerel seçim yapıyoruz. Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Neden böyle bir ayrımcılık üzerine siyaset inşa ediliyor. Gerekçesi ortada, ekonomi ortada. İŞsizlik deseler 8 milyona yaklaştır. Çiftçinin durumu ortada. İşsizlik yok deseler, işsiz geldi Meclis'in önünde kendini yaktı.

Dış politika deseler tam bir fiyasko. Güya Suriye'de namaz kılacaklardı, 3,5 miyon Suriyeli Türkiye'ye girdi. 35 milyar dolar harcandı. Bu parayla işsizlik çözülürdü, onlarca fabrika açılırdı.

Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım. Vatandaş bunları görüyor. AKP'ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. 17 yıldır bir iktidarı omzunuzda taşıyorsunuz, ne istedilerse verdiniz.

Ne oldu 17 yılın sonunda insanları soğan kuyruğuna dizdiler. Eliniz gidecek mi bunlara oy vermeye. Ülkücü arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Milliyetçilik vatanını, bayrağını sevmek demektir, üretmek demektir. Cumhuriyetin ilk yıllarında tütün, pamuk satıp fabrika kurduk. Şimdi fabrikayı satıp domates, patates alıyoruz.

Sorun Türkiye sorunudur. Bana dünyada bir örnek göstersinler.Silah fabrikasını satsın. Tank palet fabrikasının yarısını Katar ordusuna sattılar. Hala gidip bunlara oy verirseniz asla ve asla size ülkücü demeyeceğim.

Katar Ordusu'nun fabrikamızda ne işi var. Bizim erlerimize, subaylarımıza Katar ordusu emir verecek. Çanakkale Zaferi, Milli Kurtuluş Savaşı'ndan nerelere geldik bakın!Harb-İş Ankara'da miting yapmak istedi. Miting yapamazsınız dendi. Sen sabah, öğlen akaşm miting yapıyorsun birşey olmuyor da Harb-İş bu devletin odursuna, fabrikasına sahip çıkınca mı oluyor

Etimesgut yeni bir sayfa açmak zorunda. Kendisi hakim, geçmişinde bir toplu iğne başı kadar bile leke yok. Dürüst, saygı duyan bir insan. Diyor ki hiçbir ayrımcılık yapmayacağım.

Bütçe görüşmelerinde asgari ücret 2200 olsun dedim, onlar ne yaptılar 2020 lira yaptılar. Benim söylediğimi hafızalardan silmek için. Sayın başkan sizlerin oyları ile seçilecek. Başkan seçilecek, belediyede asgari ücret ile çalışanların maaşını 2 bin 200 liraya yükseltecek. CHP'li belediyeler veriyor bu maaşı, koskaca devlet niye vermiyor

Hiçbir işçinin işine son verilmeyecek. Çalışan, üreten herkesin bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Bir de sizden söz istiyeceğim, başkana oy verecek misiniz?(Salondan 'söz' yanıtı verildi)

Bizde size söz veriyoruz, en eşit hizmeti sunacağız. Yoksul mahallere, şehit yakınlarına, gazilere pozitif ayrımcılık olacak.

Etiketler
Çanakkale Ankara Hitler