Ekrem İmamoğlu'ndan Hürriyet ve CNN Türk'e bir tepki daha

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Hürriyet ve CNN Türk'e skandal haberi tepkisi sürüyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Hürriyet ve CNN Türk'e bir tepki daha

BEŞİKTAŞ / İSTANBUL - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Demirören Medya Grubu'na bağlı Hürriyet ve CNN Türk'ün internet sitesinde haber içeriğinde hiçbir şekilde geçmeyen ifadelerle kurgulanan haberlere tepki gösterdi.

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah ''Mardinliler Vakfı Buluşması''nda hedef aldığı, Hürriyet gazetesi ve CNN Türk televizyonuna, Beşiktaş'ta düzenlenen ''Sandık Güvenliği Toplantısı''nda yüklenmeye devam etti.

Hürriyet gazetesini, çocukluğundan beri okuduğunu belirten İmamoğlu, ''Hürriyet, onlarca yıl emek vermiş, insanların hafızalarında gelenekler yaratmış, gerçekten gazeteciliğin özgün ve özgür kurumlarından birisi olmuş. Ya ismini değiştirin ya da bu yalan haberinizi buradan kaldırın ve bizden özür dileyin'' dedi.

''CNN Türk'ü de kınıyorum'' diyen İmamoğlu, ''Uluslararası bir isim taşıyorlar. Bu uluslararası ismin, uluslararası temsilcilerine ve sorumlularına da sesleniyorum. Uluslararası yayın ahlakınızda, gerçeklik ve dürüstlük ve de objektif bir bakışla anlayış var ise, lütfen bu ismin Türkiye'deki temsilcilerine, sahiplerine ya da ortaklarına dikkat etmeye davet ediyoruz. Burada demiş ki, 'HDP Eş Başkanı, 'İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil, HDP yönetecek!' Eğriye eğri, doğruya doğru. HDP Eş Başkanı'nın böyle bir cümlesi yok. 2-3 kez okudum, izledim, yok. Ayıptır, utanç duymaları lazım'' diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Levent'teki ''Mustafa Kemal Kültür Merkezi''nde düzenlenen ''Sandık Güvenliği Toplantısı'nda, partililerle bir araya geldi.

Toplantıda ilk konuşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptı.

Ardından sahneye çıkan İmamoğlu, sözlerine, ''Eğer bir ülkede, sandık güvenliği konusunda iktidar partisinin dışında, herkesin zihninde bir bulanıklık varsa ya da iktidar partisi mensuplarının dışında herkes, 'Bu seçim, adil ortamlarda olmadı. Sandık güvenliği de güvenli bir şekilde yönetilmedi' diye bir süreç tanımı varsa, oturup düşünmelidirler. Tedbirleri almalıdırlar. Bu, dünyaya iyi bir mesaj değildir. Bir seçimi güvenli yapamıyorsanız, dünya sizden kuşku duyar. Bunu, biz istemeyiz. Bu, ülkem adına üzücü bir durumdur. Bizim, uluslararası platformda bu şekilde anılmamız, gerçekten üzücü bir durumdur. İş, başa düşmüştür. Hep beraber bu süreci düzelteceğiz'' şeklinde başladı

1919 vurgusu!

''Yeni bir başlangıca imza atacağımız 2019'da, İstanbul'daki okul sayısının 1919 olmasını ben bir tesadüf olarak görmüyorum'' diyen İmamoğlu, ''Hep beraber o yenilikçi ruhu, İstanbul'dan hediye etmek adına mücadele vermeliyiz. Sakin, aklı başında, öz güveni tam bir şekilde mücadele vermeliyiz. Hiçbir kışkırtmaya prim vermemeli, oyuna gelmeden mücadele vermeliyiz. Kavga çıkarmak isteyenler olacaktır. Lütfen çok çikkatli olalım. Diğer partilerin sandık görevlilerine de çağrı yapıyorum. Bu sandık günü, bir ölüm kalım günü asla değildir.

Bir demokrasi mücadelesidir. Sonra hep birlikte birbirimize güzel bakacağız. Belki birkaç kişi veya küçük topluluk için ölüm kalım mücadelesi olabilir ama milletimiz İstanbul halkı için öyle bir mücadele değildir. Dolayısıyla vicdanıyla, ahlakıyla herkesin bu sürece katkı sunmasını istiyorum. Sürecin çok sağlıklı işlemediğini görüyorum. Kirli kirli bazı oyunlara başvurduklarını da gerçekten üzülerek izliyorum. Çok ayıp. Ama biz, üslubumuzu hiç bozmuyoruz, bozmayacağız da. Yarattıkları o kirli alana asla dahil olmayacağız. Sizlerin de bu sürece bu şekilde eşlik etmenizi istiyorum'' dedi.

''Bu işlere başvuranları kınıyorum''

İmamoğlu, kendisi hakkında farklı mecralarda karalayıcı ve iftira içerikli yayınlar yapıldığını ifade eden İmamoğlu, ''Eşlerimiz, dostlarımız yollayınca haberim oluyor. Neymiş? Sosyal medyada, Ekrem İmamoğlu'nu kötüleyen, karalayan bazı yayınlar varmış. Aslında 'Kimseyi kırmayan ve kırmayın diyen Ekrem İmamoğlu' şöyle yapmış, böyle yapmış… İnanın ayıplıyorum. Bazen daha da ileri giden çok ahlaki sınırları aşan söylemlerde de videolar yapıyorlar. Yapmayın. Bu milletin ahlaki damarlarını ne yazık ki köreltmeye çalıştınız ama asla körelmedi.

Derinliği ve hoşgörüsü yüksek bir milletiz. Bu işlere başvuranları kınıyorum. Tüm vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını diliyorum. Çocukların bile elinde tablet var. Kötü bir şey gördüğündü kızım bile bana soruyor. Hepimizin çocukları var, o çocukların izleyemeyeceği, derin bir sponsorluklar yayınlamışlar ki, nasıl bütçe buluyorlar bilmiyorum. Biz zorluklar içerisinde seçimi yürütüyoruz ama yani kirli yayın için o kadar zorlu işlere girmelerini ve çıkarmalarını da açıkçası merakla takip ediyorum. Çocuk çizgi filminin bile ekranına düşüyor. Bu kadar aşağı bir hamleyi üzülerek izliyorum. Yapmasınlar. Gerçekten onur kırıcı.

Bugüne kadar söz konusu kadınlar, kimlikler, kişilikler olduğunda, rakibim de olsa sahip çıkan ve yanlış konuşulmasına asla fırsat tanımayan bir anlayışı ortaya koyduk. Dikkat etmelerini ve diğer siyasi partilerinde buna taviz vermemelerini diliyorum" diye konuştu.

''Eğriye eğri, doğruya doğru!''

İmamoğlu, Sabah Mardinliler Vakfı'nda paylaştığı Hürriyet ve CNN Türk'ün faklı iletişim mecralarında paylaştığı kendisine yönelik karalayıcı yayınları yeniden gündeme getirerek, şunları söyledi:

''2 gün öncesinde, HDP Eş Başkanı'nın bir söylemini, farklı bir dille, farklı bir üslupla, yalan bir cümleyle manşet yapan gazeteler ve yayın kuruluşları var. Bazılarına alıştık. Bazılarını yanıt vermeye bile değer görmüyorum. Çünkü takip bile etmiyorum. Ama bazıları farklı. Örneğin Hürriyet Gazetesi. Çocukluğumdan beri okuduğum gazetelerden bir tanesi.

Şu gazetenin şu manşet sayfasında, bu kardeşinizin tek bir manşet haberi yapılmadı. Bizi, yerel yönetimler sayfasına atıyorlar. Çok önemsemedim, umursamadım. Hadi torpil var dedik. Aynı anda 3-4 kanalda ortak yayın yapıyorlar. Bu ortaklık nedir, onu da anlamış değilim. Hürriyet, onlarca yıl emek vermiş, insanların hafızalarında gelenekler yaratmış, gerçekten gazeteciliğin özgün ve özgür kurumlarından birisi olmuş. Ya ismini değiştirin ya da bu yalan haberinizi buradan kaldırın ve bizden özür dileyin.

CNN Türk'ü de kınıyorum. Uluslararası bir isim taşıyorlar. Bu uluslararası ismin, uluslararası temsilcilerine ve sorumlularına da sesleniyorum. Uluslararası yayın ahlakınızda, gerçeklik ve dürüstlük ve de objektif bir bakışla anlayış var ise, lütfen bu ismin Türkiye'deki temsilcilerine, sahiplerine ya da ortaklarına dikkat etmeye davet ediyoruz.

Burada demiş ki, 'HDP Eş Başkanı, 'İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil, HDP yönetecek!' Eğriye eğri, doğruya doğru. HDP Eş Başkanı'nın böyle bir cümlesi yok. 2-3 kez okudum, izledim, yok. Ayıptır, utanç duymaları lazım. Bizim ittifak ortağımız belli, o da İYİ Parti diğer siyasi partinin tabanına oy verenine mesaj her yerde veriyorum. Burada da veriyorum, tekrar ediyorum bir korkumuz yok. Ben HDP'li kardeşimin oyunu istiyorum, ama ekliyorum AK Partili kardeşimin de oyunu istiyorum, sonuna kadar alacağım da.

Bundan başka bir şey oluşturmak, başka bağlar kurmak, toplumu alabora etmek bu yayın kuruluşlarına hiç yakışmıyor, ayıptır, üzüntü vericidir, düzeltmelerini istiyorum. Seçimi kazanmak için her yol mubahtır diyen insanlar bu ülkeye derin yaralar açıyorlar. Biz bu yaraları pansuman etmeye iyileştirmeye geliyoruz. İnsanları birbirinin yüzüne bakacak ve birbirine selam verecek, kol kola olacakları, tüm maneviyatları, bütün güzellikleri yaşayacakları bir İstanbul var etmeye geliyoruz."

''Süreç İstanbullu'nun İstanbul'u yönetme sürecidir''

Sandık görevlilerinin seçim sürecinin kahramanları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Bu sürecin kahramanlarını asla unutmayacağız. Seçimden sonra her zaman hatırlayacağız ve mutlak defalarca teşekkür edecek ve buluşacağız. Büyük buluşmayı İstanbul'un yeni bir başlangıca yelken açtığı günleri size taahhüt ediyorum. Sizi davet edeceğim İBB Başkanı olarak sizi mutlu bir şekilde ağırlayacağıma size söz veriyorum.

Bundan sonraki günlerinizde hiçbir eksilik oluşturmadan her okula, her sürece ihtiyaç duyduğunuz alana yakınlarınızı kardeşlerinizi, iş arkadaşlarınızı okul arkadaşlarınızı davet etmekten çekinmeyin. Bu süreç Ekrem İmamoğlu'nun büyükşehir belediye başkanı seçilme süreci değildir, bu süreç İstanbullu'nun İstanbul'u yönetme sürecidir" dedi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Hürriyet