Kılıçdaroğlu: Bereketli bir Türkiye inşa edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Torbalı'da konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir'in Torbalı ilçesinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Her evde huzur istiyoruz, bereket olsun istiyoruz. Mahallede, kahvede, caddede, fabrikada insanlar karşılaştıklarına birbirlerine selam versinler istiyoruz. Bereketli bir Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan satır başları;

Demokrasiye sahip çıkma iradesini hep birlikte göstereceğiz.

Belediye başkanından iyi şey istiyorum; O makama oturduğun andan itibaren hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götüreceksin. Ancak fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksın, daha fazla hizmet götüreceksin. CHP'li belediyelerde asgari ücret net 2200 TL olacak. Hiçbir belediye çalışanının işine son verilmeyecek. Biz kimsenin aşıyla işiyle oynamayız.

Belediye başkanlarımız istihdam yaratacaklar, her mahalleye bir kreş yapacaklar. Kreş en az 10 kişinin çalışabileceği alan demek. Belediye başkanı aynı zamanda istihdam yaratmış olacak.

1 yılda içinde işini kaybedenlerin sayısı 1 milyon 11 bin kişi. 1 milyon evde huzur yok, bereket yok, 1 milyon evde baba çocuğuna harçlık veremiyor. Biz bununla mücadele etmek zorundayız. Sarayda oturanlar Türkiye'de ne oluyor ne bitiyor bilmiyorlar. Toplumu bölmek, ayrıştırmak, kavga istiyorlar. Hiç kimseyi kimliğinden ötürü, inancından ötürü asla ötekileştirmeyeceğiz. Bütün insanları kucaklayacağız.

İşsizliği çözmenin tek yolu var; Üretmek. Üreten Türkiye güçlü bir Türkiye, saygın bir Türkiye'dir.

AKP'li kardeşlerime sesleniyorum: Niçin oy verdin diye asla suçlama yapmadım. Ama şimdi geçmişte AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 17 yıldır oy verdin, istediklerini yaptılar, 17 yıldır istedikleri kişiye atadılar, bütün fabrikaları sattılar, 70 milyar dolar gelir elde ettiler, 17 yılın sonunda insanları getirip soğan kuyruğuna soktular. Elini vicdanına koy sevgili kardeşim.

Türkiye yeni bir sürecin içinde, bu süreci hepimiz iyi değerlendirmeliyiz, sandığa giderken iyi düşünmeliyiz. Yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Elimizi vicdanımıza koyacağız oyumuzu öyle kullanacağız.

Ülkücü kardeşlerime de seslenmek isterim, dünyada kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan hiçbir devlet yoktur. Eğer gerçekten milliyetçiysen, senin Tank Palet fabrikanı yüzde 49.9'unu Katar ordusuna satan insanlara asla ve asla oy verme kardeşim. Milliyetçilik vatanseverliktir, bu ülkenin taşına toprağına sahip çıkmaktır. Milliyetçilik alın teridir.

Her evde huzur istiyoruz, bereket olsun istiyoruz. Mahallede, kahvede, caddede, fabrikada insanlar karşılaştıklarına birbirlerine selam versinler istiyoruz. Bereketli bir Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.

Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Aziz hocadan bayrağı devraldı. Aziz Bey örnek alınan bir belediye başkanı olmuştur. Onun bayrağını Tunç Soyer sonuna kadar taşıyacak. Her türlü desteği vereceğiz.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye