Ekrem İmamoğlu: İstanbul’un köyleri bizimle baş tacı olacak

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim çalışmalarına Beykoz'dan sonra Şile'de devam etti.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’un köyleri bizimle baş tacı olacak

ŞİLE / İSTANBUL - CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bugünkü seçim turunu Beykoz'dan Şile'ye taşıdı.

Burada vatandaşlara konuşan İmamoğlu, ''Otobüsle geziyorum. Müthiş ilgi görüyoruz. İnanılmaz. Her kesimden insan kendi siyasi hareketleriyle bizi selamlıyorlar. O kadar mutlu oluyorum ki. Bazen tek tük bazı vatandaşlarla göz göze geliyoruz. Gözünden anlıyorum. Belli ki kin duyuyor. Niye kin duyuyor? Ne yazık ki o gariban vatandaşıma öyle öğretmişler. Üzülüyorum. Bakın, kin ve nefret. Bu iki duygu her şeyi yakar, yıkar, kül eder. Milletçe bütün ilişkilerimiz kavurur. Bu milleti kine nefrete kim sürüklüyorsa onu Allah'a havale ediyorum'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'daki seçim turunu tamamlayıp, Şile'ye geçti.

İmamoğlu'na, CHP Şile Belediye başkan adayı Şecaattin Güney eşlik etti. İmamoğlu, Şile turuna mitingle başladı. Şile Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde İlk konuşmayı Güney yaptı.

Güney'in ardından seçim otobüsünün üzerine çıkan İmamoğlu, meydanda toplanan coşkulu kalabalığa seslendi. Beykoz'da kendilerine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle buradaki programa gecikmek zorunda kaldıklarını belirten İmamoğlu, alanda bekleyen vatandaşlardan özür diledi.

''31 Mart'ta asla gecikmeyelim ve 1 Nisan'a zaferle uyanalım'' diyen İmamoğlu, konuşmasına, Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Her ülkenin yöneticilerini, sözlerine dikkat etmeleri konusunda uyaran İmamoğlu, ''Kimse bizim altımızı oymaya kalkmasın'' dedi.

''Amacım çocukların sevgisini kazanmak''

Belediye başkanı olarak amacının çocukların sevgisini kazanmak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Çocuk, karşılıksız sever, beklentisi yoktur. 1 Nisan'dan itibaren İstanbul'un çocuklarına doya doya hizmet etmeye gelen bir belediye başkanı olacağım. Kendi ilçemde çocuk sevgisini doya doya yaşadım. İstanbul'un bütün çocuklarına müjdeliyorum ki dünyanın en büyük çocuk kentinde, İstanbul'un her ilçesindeki çocukların eşit hale gelecek olması benim en büyük projemdir. Çocuklar ve kadınlar mutlu değilse, kendilerini güvende hissetmiyorsa o şehir mutlu olamaz. Kadınların kendini güvende hissettiği, mutluluk şehri var etmeye çalışacağız. Bize düşen, bunu organize temek ve insanları birleştirmektir'' dedi.

''Aday oldum, şehrin dili değişti!''

Şile ve benzeri ilçelerin hak ettiği değeri kazanacağını ifade eden İmamoğlu, ''Hem sayfiyesi hem tarımı hem de turizm potansiyeli olan ilçelerimiz bugün istenilen noktada değilse, bunu yönetenler beceremedi demektir. Şile'nin köylerine, İstanbul'dan görmek için bile akın akın gelecekler. Köyleri seven, köyden beslenen biriyim. Köy çocuğu olarak söz veriyorum. Şile'nin köyleri baş tacı olacak. İstanbul'un şimdi mahalleye dönüştürülen 150 köyünde ortaya koyacağımız tarım politikalarıyla bu süreci değiştireceğiz'' diye konuştu. ''Ben aday olduğum günden beri şehrin dili değişti'' diyen İmamoğlu, ''İnsana dair unuttukları her şeyi onlara hatırlattık. Bizim insanımız akıllıdır. 20 gün kala, seçimi kazanmak için kopyacılığa geçmişse, bizim insanımız ona oy vermez. Şileli ne yapar? Emekli eder, gönderir'' dedi.

''Tatlı dilli, güzel konuşmayı bunlara öğretemedim!''

Bu sırada ezan okununca İmamoğlu, konuşmasına ara verdi.

Ezanın bitmesinin ardından konuşmasına devam eden İmamoğlu, ''İstanbul'a hizmet edip, çok güzel işler yapacağız. Bu süreçte bir şeyi başaramadım. Tatlı dilli, güzel konuşmayı bunlara öğretemedim. İlla kötü konuşup, bağırıp çağıracaklar, yaftalayacaklar, insanlara lakap takacaklar. Ben diyorum ki, 'Oy veren de benim, oy vermeyen de. Oy verenlere teşekkür edeceğim, oy vermeyenlere de daha fazla hizmet edeceğim. Partizanlığı bitireceğim' diyorum. Siyasiler ne derse desin, size hangi suçu yüklerse yüklesin, umursamayın. Kötü söz sahibine ait. Biz, sabırla anlatacağız. İnsanlar oy verecek. Kimseyle tartışmayın. Bazen çok üzülüyorum. Otobüsle geziyorum. Müthiş ilgi görüyoruz. İnanılmaz. Her kesimden insan kendi siyasi hareketleriyle bizi selamlıyorlar. O kadar mutlu oluyorum ki. Bazen tek tük göz göze geliyoruz. Gözünden anlıyorum. Belli ki kin duyuyor. Niye kin duyuyor? Ne yazık ki o gariban vatandaşıma öyle öğretmişler. Üzülüyorum. Bakın ve kin ve nefret. Bu iki duygu her şeyi yakar, yıkar, kül eder. Milletçe bütün ilişkilerimiz kavurur. Bu milleti kine nefrete kim sürüklüyorsa onu Allah'a havale ediyorum. Tatlı dilli olun. Bu kardeşiniz hayatı boyunca hep tatlı dilli konuşacak'' diye konuştu.

''Başaracağımız şey bu!''

İmamoğlu, mitingin ardından pazar ziyaretine geçmek için yola çıktı. Bu sırada İmamoğlu'nun içinde bulunduğu otobüsün önü, sevgi gösterilerinde bulunan İYİ Partililer tarafından kesildi.

İmamoğlu, otobüsten İYİ Partililer'e kısa bir konuşma yaptı ve ''Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kadar, bana destek veren Meral Akşener'e de teşekkür ederim'' dedi.

Seçim otobüsünde bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da partililere kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra Şile pazarına geçen İmamoğlu, burada vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Pazar alışverişi yapan vatandaşlara file dağıtan İmamoğlu, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

İmamoğlu, pazarda kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünleri satan Gülcan Yüksel (29) isimli esnafla sohbet etti. Bu sırada ürünleri inceleyen Dilek İmamoğlu, kendi elleriyle seçtiği pazı ve lahana satın aldı.

Yüksel, İmamoğlu'nun, ''Borcumuz ne kadar'' sorusuna, ''Bizden olsun'' yanıtını aldı. Kabul etmeyen İmamoğlu, ödemesini yaptı ve ''Başaracağımız şey bu. Üreteceğiz. Herkes gelip satın alacak ve sen de yaptığın işten zevk alacaksın'' dedi.

İmamoğlu, Şile turunu, vatandaşların yoğun ilgisi altında bitirdi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Beykoz Seçim Şile