Erdoğan 'ezan' iddiasında dozu arttırdı

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki konuşmasında 8 Mart'ta Taksim'de yürümek isteyen kadınların ezana saygısızlık yaptığını iddia etmişti. Bugün Ankara'daki mitinginde ise "Bir işgal hareketine girmek istediler" dedi.

Erdoğan 'ezan' iddiasında dozu arttırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yenimahalle’de düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“17 yıldır olduğu gibi yine sizlere mahçup olmayacağız. Altındağ’daki vizyonu 31 Mart’tan itibaren Yenimahalle’ye taşıyacağız. Büyükşehir adayımız Mehmet Özhaseki’yi anlatmaya gerek duymuyorum. Belediyecilikte sembol bir isimdir. 5 dönem Kayseri’de belediye başkanlığ yaptı. Sonra parlamentoya aldık beraber yolculuğa çıktı. Mehmet Özhaseki kardeşimize tecrübesi sebebiyle Çevre Şehircilik Bakanı yaptık. Özhaseki çukurların kanalların açıldığı Doğu ve Güneydoğu’da büyük bir mücadele verdi. Ankara’ya tecrübe yakışır. Yenimahalle’ye vizyon yakışır.

Tencere yuvarlanır, kapağını bulurmuş. Bay Kemal de büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, Ankara Büyükşehire kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Daha önce iki kez ret yemiş, geçmişte belediye başkanlığı yaptığı yerde bile yüzde 10’u zor bulan birini aday yaptılar.

Seçim öncesi CHP kapısından ayrılmayan, sonra istifa edip alengirli işlere bulaşan zatı ‘işte adayımız’ diye yine Ankara’ya dayattılar. Sadece bununla da kalmadılar, bölücü örgütün siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar. Marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler.

“DOĞUDA BÖLÜCÜ, BATIDA ATATÜRKÇÜ”

Nabza göre şerbet veren, Doğu’da bölücü, Batı’da Atatürkçü, Ankara’da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular. CHP’nin başındaki zat Ankara’da bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanım da vatan millet edebiyatı yapıyor. HDP’nin Ankara’da neden aday çıkarmadığını niçin anlatmıyorlar.”

“TAKSİM’DE İŞGALE GİRİŞTİLER”

Taksim’deki Kadınlar Günü yürüyüşünden görüntüleri izleten Erdoğan, “Siz bu ezan düşmanları ile berabersiniz. Meral Hanım siz ezan düşmanları ile berabersiniz. HDP’yi söylememe zaten gerek yok. Üzülerek söylüyorum ki saadet de onlarla beraber. Bayrağımızı yakanlar bunlar. Bu dörtlü çete bunlarla beraber mi? Ezanımıza tahammül edemeyenler bunlar. Utanmadan CHP’nin sözcüsü ‘Onlar düdükleri polise karşı öttürdüler’ diyor. Siz kimi aldatıyorsunuz? Bu milleti enayi mi zannediyorsunuz?” diye konuştu. Erdoğan, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili kanunu hatırlatarak 8 Mart günü İstanbul Valisi’ne izin alıp almadıklarını sorduğunu, gösterinin izinsiz düzenlediği yanıtı aldığını söyledi. Erdoğan, “Bir işgal hareketine girmek istediler” dedi.

Etiketler
Ankara Miting Taksim