Kılıçdaroğlu'ndan 'kardeş belediye' sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Besni Belediyesi'ne kardeş belediye olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'kardeş belediye' sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Besni'de halka seslendi. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Besni Belediyesi'ne kardeş belediye olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Belediye başkanımız konuştu, artık Besni'nin belediye başkanı Vakkas başkan. Ona inanıyorum, güveniyorum. Harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek, kul hakkı yemeyecek.

Bizi eleştiriyorlar CHP şöyle, CHP böyle... CHP kul hakkı yemez, komşusu açken yatağında tok yatmaz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Başkan seçildiği gün, hiçbir ayrım yapmadan bütün Besni'yi kucaklayacak. Herkese eşit hizmet. Ama bir ayrıcalık bekliyorum, eğer bir mahalle fakirse oraya pozitif ayrımcılık yapacak.

1 Nisan'dan itibaren Besni Belediyesi'nde çalışan vatandaşın asgari ücreti 2200 TL olacak. Biz kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayız. Her evde huzur bereket olsun isteriz. Başkan olduğu zaman hiçbir işçinin işine son vermeyecek.

CHP'li belediye olursa hizmet veremez, hükümet para göndermez diyorlar. Öyle bir şey yok. Belediye gelirleri kanunu var. Başkana ve Besnililere söz veriyorum. Sizin kardeş belediyeniz İzmir Büyükşehir Belediyesi olacak! İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile beraber Besni'ye geleceğiz.

Besni'ye genç, yetenekli bir arkadaş, Besni'ye hizmet etmek için mücadele eden bir arkadaş. Size hizmet edecek, eğer bir kusuru olursa beraber yanlışlarını rahatlıkla söyleyecek ve düzelteceğiz.

Besnililerin durumunun iyi olduğunu ben biliyorum, işsizlik olduğunu biliyorum. 7 milyona yakın insanımız işsiz. Belediye başkanı yeni istihdam alanları yaratacak.

Her mahalleye bir kreş açacağız, her annenin gelip çocuğunu rahatlıkla teslim etmeye, gezmeye gitmeye, pazara gitmeye hakkı var.

Besni'nin üzümünü bütün dünyanın bilmesi lazım. Sıradan bir üzüm değildir, Arabistan'ın nasıl hurması varsa Besni'nin üzümü de Türkiye'nin hurması olmalıdır.

Bizim bir Karaoğlanımız vardı Bülent Ecevit. Kıbrıs'a çıkarma yaptığında bir sürü ambargo uygulandı. Ama Ecevit'in bir özelliği vardı; kimsenin önünde diz çökmedi. Şimdi Trump telefon ettiği anda papazı serbest bırakıyorlar.

Sizin için mücadele ediyoruz, herkesin işi, herkesin aşı oluncaya dek mücadele edeceğiz.

Etiketler
İzmir Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi