Ekrem İmamoğlu: İBB çok kötü bir 15 yıl geçirmiştir

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNN TÜRK’te katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu: İBB çok kötü bir 15 yıl geçirmiştir

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNN TÜRK’te katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul’daki trafik sorunuyla ilgili İmamoğlu, “Gerçekten trafik birinci sıra sorun. Ama son dönemde ne yazık ki yoksulluk daha önde ve çok önde, can yakıyor. Çünkü insanların yuvasını etkiliyor. Trafik önemli bir sorun. Bütüncül bir ulaşım planı bu şehirde şart. Bu şehrin en önemli konusu metrodur. Bu konuda çok geri kalmışlardır. Koydukları hedefin yarısına bile ulaşamadılar. 2014'te 400 kilometre yapacaklarını söylediler, 170 kilometrede kalmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok kötü bir 15 yıl geçirmiştir. 6 yıldır, 5 yıldır, 7 yıldır devam eden metro hatları var. İnşaat halinde, durmuş” dedi.

ÖNCELİK METRO OLACAK

Önceliklerinin metro olacağını vurgulayan İmamoğlu, “Bütüncül bir ulaşım düzeni oluşacak. Bugün İstanbul’da metro var diyorlar. Ben ise bir sayı vereyim şaşırırsınız. Yürüme mesafesinde metro durağına ulaşan kişi sayısı İstanbul’da 300 bin kişi. Komedi. Bir başka şeyi söyleyeyim. Özel aracıyla trafiğe çıkma oranı bundan 15 sene öncekine göre şu an tam 2 katı. Yani siz toplu taşıma güvenmiyorsunuz. Konforuna güvenmiyorsanız özel aracınızı tercih ediyorsunuz. Dünya'da tersidir biliyor musunuz? Toplu ulaşıma tercih artar. Toplu ulaşım metro düzenli hatları, füniküler sistem, deniz ulaşımı. Deniz ulaşımı oranı yüzde üçün altına düştü. Yüzde onlardaydı. Tekrar o seviyeye ulaşması, tümüyle bu bütüncül sistemin partnerlerini paydaşlarını da aynı masayı oturtmak. Alt ulaşım komisyonu kurmak. Kapalı kapılar ardında kararlar vermemek. Tamamını yani minibüsü, otobüsü herkes. Bu bütünleşik ulaşım ağını kurduktan sonra İstanbul’un gündeminden ulaşım diye bir konu kalmayacak düşecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu