Ekrem İmamoğlu, İSO yöneticileriyle buluştu

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İSO yöneticileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı toplantının ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu şöyle konuştu:

''Yönetim anlayışımızda İstanbul'un bütün hafızasından faydalanmak var. Sürdürülebilir ve süreç içerisinde sürekli bir arada olacağımız bir sistemden bahsediyorum. Bu yönüyle çok değerli, verimli bir buluşma oldu'' dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da ''Bugünkü temel sohbetimizde, İstanbul'un niteliğinin gelecekte atılmasında sanayinin payıyla onu yönlendirilmesiyle birlikte, çok ortak noktalarımız var'' şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD'ın ardından İstanbul Sanayi Odası (İSO) yöneticileri ile de kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Taksim Odakule'deki İSO binasında gerçekleşen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantının ardından İmamoğlu ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, kameraların karşısına geçti. İlk konuşmayı yapan İmamoğlu, Türkiye'nin en büyük kuruluşlarında biri olan İSO'yu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''İSO, bünyesinde, Türkiye sanayisinin 3'te 1'ini bulunduran ihracatın, ithalatın en büyük payını gerçekleştiren kurumların olduğu güçlü bir organizasyon. İstanbul'un nasıl bir geleceğe hazırlandığını, İstanbul'un nasıl bir yol yürümesi gerektiği hususunda, sanayinin İstanbul'daki geleceği, işbirliğini nasıl yapmalıyız, istihdam koşullarını nasıl yapmalıyız, sanayicinin yol haritasını nasıl kolaylaştırmalıyız, üretenin kıymetli olduğu İstanbul nasıl var edilmeli ve tümüyle bu ortak masanın ortak akılın nasıl bir organizasyonla nitelikli şekilde, yönetime geldiğimiz takdirde nasıl gerçekleştireceğimiz hususundaki projelerimizi, öngörülerimizi paylaştık'' dedi.

''Verimli bir buluşma oldu''

İSO yöneticileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını belirten İmamoğlu, ''Bence, bizim adımıza çok değerli bir buluşma oldu. Yönetim anlayışımızda İstanbul'un bütün hafızasından faydalanmak var. Sürdürülebilir ve süreç içerisinde sürekli bir arada olacağımız bir sistemden bahsediyorum. Bu yönüyle çok değerli, verimli bir buluşma oldu. Hem sayın başkana hem yönetim kuruluna bu sıcak samimi buluşma ve tümüyle bilgi paylaşımındaki şeffaflığından dolayı da teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''Ortak noktalarımız çok''

İmamoğlu'nun ardından söz alan Bahçıvan, ''Sayın İmamoğlu'yla, İstanbullu'nun ve sanayimizin mevcut durumu ve geleceğe dönük projeleri paylaşma konusunda istişarede bulunduk'' dedi. Bahçıvan, sözlerini, ''Sayın başkan, mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde de İstanbul sanayisinin çok önemli bir bölümünü kesimini tespit eden ve İstanbul sanayi odasının birçok sanayisinin bulunduğu bir bölgenin başkanı olmasından dolayı son 5 yıldır sanayinin sorunlarını ve konularının içinde. Bizim için, her zaman savunduğumuz bir tez var. İstanbul tabii ki bir finans, turizm ve ticaret şehri. Ama İstanbul, geçmişinden gelen sanayi özelliğini dün nasıl koruduysa, bugün nasıl koruyorsa, yarın da korumalı. İstanbul'un gelişimi sanayinin gelişimiyle birlikte planlanmalı. Bugünkü temel sohbetimizde, İstanbul'un niteliğinin gelecekte atılmasında sanayinin payıyla onu yönlendirilmesiyle birlikte, çok ortak noktalarımız var. Kendilerine çıkmış oludukları bu yolculukta başarılar diliyorum.''

Etiketler
Ekrem İmamoğlu