Kılıçdaroğlu: AKP'li kardeşlerim oy verirken şunu düşünün...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Sultangazi'de konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Sultangazi'de konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Harcanan her kuruşun hesabını millete vereceğiz.

Türkiye'de asgari ücret 2200 lira olmalı diye açıkladık. Onlar da "ya biz acaba ne yapabiliriz" diye konuştular. En sonunda yine 2 ve 0'ı buldular 2020 lira yaptılar. Ama bizim belediyelerde asgari ücretler 2020 lira değil 2200 lira.

Kentsel dönüşüm şehir için önemli. Bir yerde insanlar yıllardır yaşıyorlarsa, orada çocuklarını askere, okula göndermişlerse, orada komşuluk ilişkileri gelişmişse, kentsel dönüşümün bu dokuyu bozmadan yapılması lazım. Yani kentsel dönüşüm yapacaksanız, orada yaşayan insanları kentin varoşlarını sürüp, oraya gelir düzeyi yüksek yeni insanları getirmeyeceksiniz. Üsküdar'da yaşayanlar gecekondularda yaşıyorlar. Diyorlar ki, bu boğaz manzaralı yerleri boşaltın. Buraya milyon dolarlık villalar yapacağız, buraya yeni insanlar gelecek diyorlar. Rant, bir avuç insana veriliyor. Kentsel dönüşümde oraya yaşayan insanlara rant vermemiz gerekiyor. Biz bunu yapacağız. Bunu yapmanın yollarından birisi, Ekrem İmamoğlu'nu büyükşehir belediye başkanı seçmektir.

Bizim belediye başkanlarımız hükümete "bize para verin" diye asla gitmeyecekler. Gitmeye gerek de yok. Bir örnek vermek isterim. İzmir metro yapıyor, Ankara metro yapıyor, İstanbul da metro yapıyor. İzmir kilometresini 50 milyon liraya yapar. Ankara 100 milyon liraya, İstanbul kilometresini 150 milyon liraya yapıyor. Bu ne demektir? Metroysa metro, makina aynı makina. Demek ki, 50 milyonluk işi 150 milyona yapıyorsanız 100 milyonu götürüyorsunuz demektir. Buna izin vermeyeceğim.

Çocuğu aç karınla yatıran annenin ızdırabını bilirim. Biz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye mücadelesi veriyoruz. Ama birileri var ki bir eli yağda bir eli balda. Birileri sarayda oturur, halkın ne kadar acı çektiğini bilmez. Birileri Türkiye'nin yoksulluk kuyruklarına varlık kuyruğu der. Artık yolun sonu göründü. Gerçekleri görmek zorundayız. Bu vesileyle AKP'ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum. 17 yıl omuzlarınızda taşıdınız. 17 yıl her türlü fedakarlıkta bulundunuz, 17 yıl istediği kanunu, genelgeyi çıkardı, 17 yıl içerisinde fabrikaları sattı. 17 yıl içinde bu milleti soğan kuyruğuna mahkum etti.

Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. İstanbul'u kazandığında Ankara Keçiören'de bir apartman dairesinde kaldı. Sonra ne oldu? Orası yetmedi, başbakanlık konutu yetmedi. Devasa bir saray yaptırdı.

Gerçek Gündem'in derlediği Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle; O yüzden AKP'li kardeşlerim sandığa gidip oy verirken şunu düşünün, 17 yıl işsizlik olmayacak dedin, 17 yılın sonunda ne oldu? İşsizlik geldi aldı başını gidiyor. 7 milyon işsizimiz var. Seçimlerden sonra 2.5 milyon istihdam yaratacağız diyorlar. 17 yılda yaratmadın da seçimden sonra niye yaratıyorsun.

Ülkücü kardeşlerime seslenmek istiyorum. Milliyetçilik bizim altı okumuzdan biridir. Bayrağımızı, memleketimizi, insanımızı seviyoruz. Hep beraber yaşamak istiyoruz. Doğu, batı, kuzey, güney, 82 milyonla beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz.

Ne yaptılar? Ne buldularsa sattılar. Şeker fabrikalarını sattılar. Silah fabrikasını, tank palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar. Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bana dünyada bir örnek gösterin, hangi devlet kendi silah fabrikasını bir başka devletin ordusuna sattı? Rahmetli Ecevit'e de milliyetçi değildir diye söylüyorlardı. Rahmetli Ecevit diyordu ki, "biz milliyetçiliği duvarlara değil, biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık, biz milliyetçiliği Akdeniz'in dalgalarına, biz milliyetçiliği Afyon tarlalarına yazdık" diyordu, direniyordu. "Benim köylümün hakkını kimse gasp edemez" diyordu. Şimdi silah fabrikaları satılıyor, ses çıkmıyor. O yüzden bizim milliyetçiliğimizi kimse tartışamaz.

Bizim milliyetçiliğimiz vatanseverliktir. Bütün insanları kucaklamaktır. Beraber olmaktır, birlik olmaktır. Bizim milliyetçiliğimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek demektir. Her evde, her tencere kaynayacak demektir.

Bizim türkiye'mizde insanı sevmek vardır. Bizim inancımızda Yunus gibi olmak vardır. Kin tutmamak vardır. Bunun için mücadele edeceğim. Sizlere hizmet etmek için mücadele ediyorum.

Etiketler
Sultangazi Kemal Kılıçdaroğlu