AKP: Ezanla hesaplaşma içindeler!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 8 Mart'ta Taksim'deki kadın eyleminde, ezanın yuhalandığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

AKP: Ezanla hesaplaşma içindeler!

Ömer Çelik, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nde yaşanan olayların 'ezan protestosu' olarak lanse edilmesi hakkında konuştu. Çelik, "Ezanla hesaplaşma içindeler; orada ezan protestosu yapıldı" dedi.

AKP: Ezanla hesaplaşma içindeler! - Resim : 1AKP Sözcüsü Ömer Çelik

Çelik'in ifadeleri şöyle;

"Bu yürüyüşü organize edenler dediğiniz gibi bir açıklama yaptılar biz bu görüntüleri inceledik kapsamlı bir sosyal medya araştırması yaptırdık. Yürüyüşe katılıp da burada bulunanların bu konuyla ilgili Tweetlerini analiz ettirdik.

Çok sayıda açıklama kendilerinin ezanı protesto ettikleri ve orada bulunurken de kendilerinin hesaplaşmalarının sadece ataerkil olmadığını....

Yürüyüşte bulunup da bunu yaptık diyenlerin hesaplarını incelediğinizde ortaya çıkıyor. O yürüyüşte ezan protestosu yapılmıştır. Belli bir grubun bu protestoyu gerçekleştirdiği de ortadadır. Bu şahıslar tarafından da bu yapılanlar sahiplenilmektedir.

Ne zaman ki biz bu konuyla ilgili hassasiyetimizi gündeme getirdiğimizde CHP bunun böyle olmadığını ispat gayretine düşüyor. Tavsiyemiz şudur, ezani, bayrak konusunda hassasiyetlerini vurgulasınlar. Ondan sonra söyleyeceklerini söylesinler.

Bayrağa, ezana saygısızlık onları ilgilendirmiyor, biz bunları dile getirince başka türlü hassasiyetleri ortaya çıkıyor. Ezanın Türkiye'de ideolojik olarak kullanıldığına ilişkin açıklamalar, bu yürüyüşe katılanların çoğu tarafından da dile getiriliyor. Ezanla hesaplaşma içerisinde olduklarına dahil hâlâ bu açıklamalara devam ediyorlar. Analiz ederseniz karşısına böyle geliyor.

Tabii ki vatandaşımız bu konuda hassasiyet gösteriyor. İslamı bir hassasiyettir. Bu tepkiler normal. Dükkanların basılması, bir takım insanlara şiddet tavsiyesine tabii ki de olumlu bakmayız. İnsanların tehdit edilmesi gibi bir şey yok. Tam tersine, incelemeleri yaparsanız İslam'ı da, ezanı da protesto ediyorum diyenler vardır.

Etiketler
Feminist Yürüyüşü 8 mart 2019 Ömer Çelik Taksim