CHP'nin Meclis Başkanı adayı resmileşti! Dilekçe verildi...

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Meclis Başkanlığı için partisinin adayı oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Meclis Başkanlığı için partisinin adayı oldu.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın istifasının ardından Meclis Başkanlığı seçimi için adaylık başvuruları başladı.

Pazar günü yapılacak seçim öncesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Veli Ağbaba, CHP Milletvekileri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Fikret Şahin, İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın başvuru dilekçesini geçici Meclis Başkanı Celal Adan'a teslim etti.

CHP'nin Meclis Başkanı adayı resmileşti! Dilekçe verildi... - Resim : 1

Özkoç, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, özetle şu ifadelere yer verdi:

“CHP grubu olarak uzun yıllar siyasetin içerisinde yer alan, genel başkan yardımcılığı yapmış, grup başkanvekililliği görevini üstlenmiş ciddi bir siyaset adamı olan, iletişim konusunda herkesi hoşgörüyle dinleyen, bütün siyasi partilerle doğru bir diplomasi yürüten değerli arkadaşımız, Grup Başkanvekilimiz Engin Altay’ı aday olarak gösterdik.

CHP'nin Meclis Başkanı adayı resmileşti! Dilekçe verildi... - Resim : 2

Başvuruyu Meclis Başkan Vekilimize arz ettik. Seçimin hayırlı olmasını diliyoruz.
Muhalefetin kendi içinden bir adayı, TBMM Başkanı yapabileceği yapı şu anda hazır. Eğer muhalefet isterse, kendi içinden bir adayı, iktidara rağmen Meclis Başkanı yapabilir ve bundan sonraki demokratik yönteme, işleyişe olağanüstü bir katkı sağlayabilir. Zaman vardır, bunun konuşulması, tartışılması gerekir diye düşünüyorum.

Başvuruyu alan Geçici TBMM Başkanı Celal Adan da "Uzun yıllardır siyasetin içerisinde olan, yüreğinde siyaseti yürüten değerli bir kardeşimizin aday olması bizi de mutlu etmiştir. Türkiye'nin en köklü partisi olan, kurucu iradeye öncülük yapmış olan CHP'nin Meclis Başkanı adayını ben de kutluyorum ve başarılar diliyorum." diye konuştu.

CHP'nin Meclis Başkanı adayı resmileşti! Dilekçe verildi... - Resim : 3Engin Altay

Etiketler
Engin Altay Milletvekili