Erdoğan: En az 3 çocuk, mümkünse daha fazlası...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Yaşlılık Şura'sında konuştu. Erdoğan "en az 3 çocuk" söylemini tekrarladı.

Erdoğan: En az 3 çocuk, mümkünse daha fazlası...

Yaşlılık Şura'sında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Katıldığım tüm nikâh törenlerinde bu yüzden en az üç çocuk, mümkünde daha fazlasını öneriyorum. Mecburuz çünkü bu dinamik genç nüfus yapısını dengede tutalım" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bulunduğumuz yaşlara kadar gelmiş olmamız Rabbimizin bizler bir lutfudur. Pek çok ölüme tanıklık ettik. Yanımda oturan amca 100'ü aşmış, hatta daha fazla olan nice büyüklerimizi biliyoruz. Üzülmek yerine bu dönemimizi en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız. Dünya nüfusu hızla yaşlanıyor. Bazı ülkelerde 90'ı zorlamaktadır. Bu durum çözüm bekleyen pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Özellikle gelişmiş ülkeler hızla yaşlanan nüfusları sebebiyle endişe içerisindedir. Afrika ve Güney Amerika ortalamanın çok üzerinde yükselen nüfuslarıyla dünyanın geleceğine talipler. Ülkemizde 65 yaş ve üzeri nüfus oranı yüzde 8.8'e kadar ulaşmıştır. 7 milyon yaşlı nüfusa ulaştığımız anlamına geliyor. Bu nedenle katıldığım tüm nikâh törenlerinde bu yüzden en az üç çocuk, mümkünde daha fazlasını öneriyorum. Mecburuz çünkü bu dinamik genç nüfus yapısını dengede tutalım.

"Biz yaşlılarını koca diyerek en yüksek makama oturtan, ak sakallı diyerek bilgeliği onlarla simgeleyen bir kültüre sahibiz. Cennet anaların ayağı altındadır hadisi şerifi herhalde bilmeyen yoktur. Ben anamın ayağının altını öperdim. Anam ayağını çekerdi, anacım bana cennet kokusunu çok mu görüyorsun derdim. Onlar olmasa biz yoktur. Anamın duası, babamın gölgesi yeter diyor bir okuduğum yazıda.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan