Alper Taş: Dayanışma ekonomisini hayata geçireceğiz

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Taş, bu uygulamayı daha da ileri taşıyacaklarını, Beyoğlu’nda ‘dayanışma ekonomisi’ni hayata geçireceklerini söyledi.

Alper Taş: Dayanışma ekonomisini hayata geçireceğiz

Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Sosyal Market’i ziyaret eden CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Taş, bu uygulamayı daha da ileri taşıyacaklarını, Beyoğlu’nda ‘dayanışma ekonomisi’ni hayata geçireceklerini söyledi

İstanbul Beyoğlu’ndaki seçim çalışmalarına devam eden Belediye Başkan Adayı Alper Taş, Sosyal Market ziyaretinde bu uygulamayı daha da ileri taşıyacaklarını, Beyoğlu’nda bir ‘dayanışma ekonomisi’ oluşturacaklarını söyledi.

CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Alper Taş, dün ilçenin Çukur, Bülbül, Bostan, Hüseyin Ağa, Kemer Hatun ile Kalyoncu Kulluk mahallelerini ziyaret ederek halk ve esnafla bir araya geldi. Taş, yapılan yardımların ihtiyaç sahibi yurttaşlarla buluşturulduğu Sosyal Market’i de ziyaret ederek yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

“Sosyal Market uygulaması oldukça önemli, faydalı ve sosyal bir proje” diyen Alper Taş, Bizim amacımız sosyal marketi daha da geliştirip yaygınlaştırmak. Yerelde bir dayanışma ekonomisi inşa etmeyi amaçlıyoruz. Sosyal market bu manada bizim dayanışma ekonomisi içinde geliştirip yaygınlaştıracağımız projelerin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Giderek derinleşen ekonomik krize de dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkan Adayı, “Halkımızı krize karşı korumak için toplumcu/sosyal belediyeciliği geliştireceğiz. Bütün Beyoğlu’na egemen olacak bir dayanışma ağı kuracağız. Üretici ve tüketici kooperatifleri, sağlık, eğitim, kültür ve sanat kooperatiflerini tüm Beyoğlu’na yaygınlaştırmayı amaç ediniyoruz” dedi.

Taş, kendisi hakkında ilçede “sosyal yardımları kesecek” şeklinde anti propaganda yapıldığını kaydederek, şu cevabı verdi: “Tam tersine biz var olan sosyal yardımları korumakla birlikte bunları daha da artıracağız.”

Etiketler
Beyoğlu Alper Taş Uygulama