CHP'de kritik MYK toplantısı... İşte ilk gelen bilgiler

CHP MYK'nın ana gündem maddesi yerel seçimler. Toplantıda Meclis Başkan adayının da konuşulması bekleniyor.

CHP'de kritik MYK toplantısı... İşte ilk gelen bilgiler

CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz CHP'deki kritik MYK toplantısının detaylarını aktardı.

Duygu Ayaz bu bilgileri paylaştı:

CHP MYK'nın ana gündem maddesi yerel seçimler. Aday listeleri belirlendi ve son şekli verildi. Bugünkü toplantıda o listeler üzerinden gidilecek.

ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Parti içi muhalefet genel merkeze dilekçe gönderdi. Bu dilekçeyle parti meclisinin yeniden toplanmasını istiyor. Bu yönde de Kılıçdaroğlu'nun çağrı yapması istenmişti. Parti içi muhalefet, bazı illerdeki tartışılan adaylar için PM'nin toplanması istenmişti.

İç tüzüğe göre de Kılıçdaroğlu'nun bir hafta içerisinde çağrı yaparak PM'yi toplaması bekleniyordu. Ancak o bir haftalık süreçte YSK takvimi sıkıştı diyebiliriz. Yarın aday listelerinin teslim edilmesi için son gün.

Bu durumda da parti meclisinin toplanması YSK'ya isimlerin bildirilmesinden sonra gerçekleşecek gibi görülüyor. Bugünkü toplantıda tartışılan isimler üzerinde yeniden değerlendirme yapılması bekleniyor.

CHP'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

CHP MYK'daki bir diğer önemli konu başlığı ise yeni Meclis başkanı kim olacak? Bugünkü MYK toplantısında CHP'nin Meclis başkan adayının kim olacağı ile ilgili bir ismin öne çıkması bekleniyor.

Kulislerde Engin Altay'ın adı geçiyor. Ancak henüz karar verilmedi. MYK toplantısı sona erdiğinde parti sözcüsü tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Etiketler
Seçim Yerel Seçim