CHP'li Selvitopu'na İzmir Mardinliler Federasyonu’nda coşkulu karşılama

Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, İzmir Mardinliler Federasyonu’nda coşkuyla karşılandı

CHP'li Selvitopu'na İzmir Mardinliler Federasyonu’nda coşkulu karşılama

Başkan Selvitopu, İzmir Mardinliler Federasyonu’nda coşkuyla karşılandı.

Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, İzmir Mardinliler Federasyonu’nun (İMAF) düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı.

İMAF Genel Başkanı Ahmet Tunç, “Muhittin Selvitopu, dürüstlüğünden dolayı parmakla gösteriliyor. Yeni dönemde de aynı dürüstlükle görev yapacağına inanıyoruz” dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Mardinliler Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu kahvaltılı toplantıya katıldı. İMAF Genel Başkanı Ahmet Tunç’un ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya ayrıca, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti ilçe temsilcileri, Mardinli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda Karabağlar’da oturan Mardinli dernek üyeleri katıldı.

CHP'li Selvitopu'na İzmir Mardinliler Federasyonu’nda coşkulu karşılama - Resim : 1

'Karabağlar’a kültürüyle renk katan Mardinlilerle bir arada olmaktan mutluyum'

Dillerin, dinlerin ve kültürlerin hoşgörü içinde yaşadığı Mardin’i ve Mardinlileri önemsediğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İzmir’e de, Karabağlar’a da kültürüyle renk katan Mardinlilerle bir arada olmaktan mutluyum. Karabağlar, 81 ilden insanımızın bir arada yaşadığı bir ilçe. Görev dönemimizi boyunca her kesime aynı hizmeti götürmek için çaba sarf ettik. Seçilmemiz durumunda da aynı hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında Karabağlar’ın en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Selvitopu, “Kentsel dönüşümün yapılacağı alanlarda Mardinli hemşehrilerimiz de yoğun yaşıyor. Biz burada yerinde kentsel dönüşüm yapılmasından yanayız. İnsanlarımızın mahallelerinden kopmayacağı, komşusunu kaybetmeyeceği bir dönüşümden yanayız. Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yüzde yüz uzlaşı ile gerçekleşen ve Türkiye’ye örnek olan bir kentsel dönüşüm projesi var. Bundan sonrada Karabağlar için en iyisini savunacağız” diye konuştu.

CHP'li Selvitopu'na İzmir Mardinliler Federasyonu’nda coşkulu karşılama - Resim : 2

'Bir elin verdiğini öteki elin görmeyeceği bir anlayışa sahibiz'

Karabağlar’da ihtiyaç sahibi dar gelirlilere kart vermek suretiyle destekte bulunduklarını ifade eden Selvitopu, bu konularda çok hassas olduklarını, özellikle bir elin verdiğini öteki elin görmeyeceği bir anlayışla çalıştıklarının altını çizerek insanlara paket vermek yerine, kartlarına yükledikleri miktarları her ay yatırarak onların alışverişlerini yaptıklarını hatırlattı.

Selvitopu ayrıca Karabağlar’da yaşayan bin 500 öğrenciye de KARBEM sayesinde ücretsiz eğitim desteği verdiklerini dile getirdi.

'Daha yaşanabilir bir Karabağlar için çalışıyoruz'

Başkan Selvitopu’nun ardından konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise, “Mardinli hemşerilerimiz bizi dost sofrasında karşıladınız. Bizler de size umut ve sevgi ile geldik. Bizler Karabağlar’da 81 ilden göç alan bir mozaiğiz. Daha yaşanabilir bir Karabağlar’ı nasıl yapabiliriz, amacımız budur. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hep bir gözden bakarak hareket edeceğiz. Burada veya Karabağlar’da yaşayan arkadaşlarımız farklı siyasi görüşte olabilirler ama hiç kimse farklı değildir, düşman değildir. Biz bu temelde bakıyoruz” dedi.

Toplantıda İMAF’ın ilk Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, İMAF Danışma Kurulu Başkanı Sait Karaaslan da söz alarak Selvitopu’ya desteklerini bildirdi.

Etiketler
Mardin İzmir Karabağlar Muhittin Selvitopu