İstanbul Kent Anayasası Forumu yarın toplanacak

İstanbul Kent Anayasası Forumu, 17 Şubat Pazar günü saat 12.00’de Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul Kent Anayasası Forumu yarın toplanacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer alacağı İstanbul Kent Anayasası’na son şekline vermek üzere sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle birlikte bir forum düzenleyecek.

İstanbul Kent Anayasası Forumu, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla 17 Şubat Pazar günü saat 12.00’de Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

KENT ANAYASASI'NDA SONA GELİNDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun aylar öncesinden başlattığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar toplumun farklı kesimleriyle gerçekleştirilen birçok toplantı sonucu ortaya çıkan kent anayasasının yazım sürecinde sona gelindi. CHP’nin daha önce duyurusunu yaptığı internet adresi üzerinden vatandaşların paylaştığı öneri ve düşünceler bu forumda masaya yatırılacak. İstanbul’da geniş bir toplumsal mutabakat, ortak akıl ve katılımcılık ile hazırlanan İstanbul Kent Anayasası, sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin görüş ve önerilerinin ardından son şeklini alacak.

KENTİN ORTAK İRADESİ

CHP’nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da 27 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kent anayasası hazırlayacaklarını duyurmuştu. İmamoğlu o günkü konuşmasında konuyla ilgili şunları söylemişti: “İstanbul yolunu ve yörüngesini yitirdi. Hikâyesini yitirdi. İstanbul'un su anda bir yol haritası yok. İstanbul nereye gittiğini bilmiyor. Gecekonduların içinde gökdelenler yükseliyor. Oysa bizim 2050'de bile geçerli olabilecek bir vizyona ihtiyacımız var.

Bu yüzden Kent Anayasası diyoruz. Kente ihanet edilmesin, uzun vadeli stratejik kararlar, ortak akılla ve mutabakatla alınsın istiyoruz. Dediğim dedik olunmasın, kentin ortak iradesi her şeyin üstünde olsun istiyoruz. İstanbul'un 2050 hedefini bilelim, 2050 yılına çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlayalım.”

Etiketler
Şişli Nazım Hikmet