Kamil Saka kararını verdi

Kamil Saka, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin kendisini yeniden aday göstermemesi üzerine bugün ilçe seçim kuruluna giderek partisinden istifa etti.

Kamil Saka kararını verdi

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi üzerine partisinden Edremit Adalet Sarayına giderek İlçe Seçim Kuruluna partisinden istifa ettiğine dair dilekçesini sundu.

Saka adalet sarayı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “1972 yılında üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden şu an itibariyle istifa etmiş bulunuyorum.

Önümüzdeki siyasal yaşamımızı bir başka partide devam ettireceğimizden dolayı Cumhuriyet Halk Partisinden ayrıldım” dedi.

Gazete Körfez'de yer alan habere göre; Saka, “Her şeyin ötesinde bugün CHP’yi yönetenlerin hemen hemen hiçbirinin CHP’nin kapısından bile geçmediği dönemlerden beri ben Cumhuriyet Halk Partisinin üyesiyim. 12 Eylül sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı olduğum için oldukça uzun bir süre gözetim altında oldum.

12 Eylül’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi ortaya çıkmadan önce SODEP’in arkasından Sosyal Demokrat Halkçı Partinin kurucu üyesi olarak görev yaptım. Daha sonra Cumhuriyet Halk Parti de değişik görevlerde bulundum.

Uzun yıllardan beri de Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’de ki en uzun süreli belediye başkanlığı görevini yapıyorum” diye konuştu.

– “Genel başkan dahil telefonlarıma bile çıkmadılar.”

Edremit’te 5 yıl önce yapılan ön seçimlerde 11 adayın arasında en fazla oyu alarak Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkanı adayı olduğunu hatırlatan Saka şöyle konuştu;

“Edremit tarihinde ilk defa Cumhuriyet Halk Partisinden bir belediye başkanı oldum. Oldukça başarılı bir belediye sürecimizden sonra nedenini bilmediğimiz bazı şeylerden dolayı aday yapılmadım. Bir tek şey öğrenmek istedim… neden? Neden aday yapılmadığımın söylenmesini istedim.

Bunu bile söylemeye tenezzül etmediler. Adeta kullanıp atılmış mendil parçası gibi telefonlarıma bile cevap vermediler bunda Sayın genel başkanımız, Sayın genel başkan yardımcılarımız dahil. Demek ki istenmediğim bir parti.

Ben şuna açıklıkla inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi yeniden ana köklerine dönüğünde, yani Mustafa Kemal’in partisi olduğunda Cumhuriyet Halk Partisinde yerimiz devam edecektir.”

Etiketler
Seçim Yerel Seçim