Alper Taşdelen Ankara için oy oranı verdi

Yeniden CHP'den aday gösterilen Çankaya'nın mevcut Belediye Başkanı Alper Taşdelen: "Ankara'yı en az 4 puan farkla alacağımıza inanıyorum."

Alper Taşdelen Ankara için oy oranı verdi

CHP'den yeniden aday gösterilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, aralarında Gerçek Gündem.com'un Genel Yayın Yönetmeni ve Sahibi Ozan Buz'un da bulunduğu internet medyası temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Alper Taşdelen CHP’nin 'kalesi' olarak değerlendirilen Çankaya ilçesinde, yaptıklarını ve projelerini anlattı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"GELİRLERİ YÜZDE 35 ARTIRDIK"

Geçtiğimiz beş yılda Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçirdik. Bir kuruş belediyeyi borçlandırmadık, bir kuruş kredi çekmedik. Gelirleri yüzde 35 artırdık, giderleri yüzde 28 kıstık.

"EN KIYMETLİ ARSALARI HALK İÇİN TESİS YAPTIK"

Ranta ve kentleri yağmalamaya dayalı olan AKP belediyeciliğine karşı biz en kıymetli arsalarımıza bu tesisleri yaptık. AKP belediyeciliğinin tam zıttı olan kamu yararını, kamu çıkarını gözeten yerlere yaptık. En kıymetli arsalarını satmak yerine halk için tesisler yapan bir anlayışı hakim kıldık.

Alper Taşdelen Ankara için oy oranı verdi - Resim : 1

"ÇANKAYA'DA OKULLARA 34 MİLYON 600 BİN LİRA HARCADIK"

Okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır devlet okulları ve okulların tadilatından MEB sorumludur. Biz okullar oraya bağlıdır demeden geçtiğimiz beş yılda Çankaya’daki tüm okulların tadilatını tamiratını yaptık. 34 milyon 600 bin lira harcadık buna.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KREŞ KAMU İŞLETİCİSİ DURUMDAYIZ"

İddialı olduğumuz bir konu da kreşlerimizdir. 7 yeni kreş açtık 5 yılda. Toplam 12 kreş oldu. İddia ediyorum, Türkiye’nin en güzel kreşleridir. Eğitimi de en iyi veren kreşlerdir. 1600 çocuğumuz var. Türkiye’nin en büyük kreş kamu işleticisi durumundayız.

Zübeyde Hanım sosyal tesisini açtık. Düğün salonu vs. var içinde. Ankara’daki bir belediyeye ait en büyük sosyal tesistir. 6 yeni pazar yeri yaptık. 6 yenibahar evi yaptık emeklilerimizin gitmesi için. Emekli lokali diyeceğimiz, millet kıraathanesi diyorlar, biz kek vermiyoruz sadece, zaten bunu yapmıştık. Erdal İnönü kapalı yüzme havuzunu açtık, bu ilkti. Yeni dönem iki tane açacağız. Çiğdem’deki havuzun inşaatı devam ediyor. Bülent Ecevit, buz pateni sporları salonunu açtık. Bu da bir ilktir.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE PROTOKOL İMZALIYORUZ"

Geçtiğimiz hafta Meclis’ten kararı çıktı, protokolü imzalayacağız. Eğitimde Finlandiya modelini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kreşlerimizde benzer şeyler yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalıyoruz. İlkokul 4’üncü sınıftaki çocuklarımızın beden eğitimi dersini bu yüzme havuzlarında yapacağız. Okullarından biz servislere alacağız. Havuzlarımıza götüreceğiz. Dersleri eğitmenlerimizle biz vereceğiz ve okullarına biz bırakacağız. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak.

"AKP'DEN AYRIŞTIĞIMIZ YER..."

Geçtiğimiz beş yıl hayatın her alanında olmaya çalıştık. Bizim belediyecilik anlayışımızla hayata bir pencereden bakan değil hayatın kendisi olan anlayışı benimsiyoruz. Siyasi düşüncesi kökeni ne olursa olsun kimseyi ayrıştırmadan bu hizmetleri götürüyoruz, AKP’den ayrıştığımız yer de bu. AKP Belediyesi olsaydı AVM’leri rezidansları görürdünüz bu hizmetlerin yerinde. Kenti yağmalamaya dönük her türlü girişimle mücadele ettik.

Çıkan bütün kentsel dönüşüm kararlarına dava açtık ve yüzde 90’ın üzerindekini iptal ettirdik. Ya gecekondu ıslah bölgesi ya da afet bölgesi olacak kentsel dönüşüm için. Emsal bazında imar artışlarına açtığımız dava sayısı 250’nin üzerindedir. Eğer biz bu mücadeleyi yapmasaydık “kentlere ihanet ettik” diye şikayet ediyorlar ya, biz bu mücadeleyi vermeseydik ihanetleri katmerlenmiş olacaktı.

"ANKARA'YI, CUMHURİYETİ SEVMİYORLAR"

Hükümetin Ankara’ya yaptığı bir şey söyleyin. Bir stadı yoktu bu kentin. 19 Mayıs stadını yıkıp yerine bir stat yapamadılar. Eryaman’daki yeni tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser salonu 15 yıldır öyle duruyor. Çünkü Ankara’yı çünkü Cumhuriyeti sevmiyorlar.

"SARAÇOĞLU MAHALLESİ CUMHURİYETİN MİRASI"

Saraçoğlu Mahallesi’nde biz Çankaya Belediyesi olarak şöyle bir talebimiz oldu tutarlı ve kararlı. Biz göreve geldiğimizde Abudullah Gül Cumhurbaşkanı idi, bu mahalle için ona da gitmişim, dönemin bakanlarına da gittim, hep şunu söyledim; “Saraçoğlu Mahallesini yıktırtmayız çünkü bu Cumhuriyet mirası” dedim.

Saraçoğlu talebimiz şu oldu, tek bir bina yıkılmadan, tek bir ağaç kesmeden restore edilmeli diye talebimiz oldu. Şu anda ihaleye çıktılar, Maliye ve Çevre Şehircilik Bakanlığı beraber Emlak Konut da var. Kabul edilen projede gerçekten hiçbir bina yıkılmıyor, hiçbir ağaç kesilmiyor ve Saraçoğlu mahallesi olduğu gibi restore ediliyor. Ama tabii bunu iyi takip etmek lazım. Saraçoğlu’nu koruyacağız.

YENİ BİR REKOR KIRACAĞIZ

2014 seçiminde yüzde 64 oy almıştık bu bir rekordu Çankaya’da. CHP’nin genelde ve yerelde aldığı en yüksek oydu. Ben bu seçimde yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum. Çünkü normalde bize oy vermeyen AKP ve MHP seçmeninden de oy alacağımızı, çok sayıda seçmeni hizmetlerimizle kazandığımızı görüyorum. Yeni bir rekor kıracağız.

Tanzim satışlarla ilgili… Hükümet, AK Parti her şeyde geriden geliyor. 1980 öncesi İzmir’de İhsan Alyanak, Çankaya Belediyesi babamın döneminde yapmıştı. Tanzim satışlar CHP’li Belediyeler tarafından yıllar önce yapıldı bunlar ancak hükümet tekrar ülkeyi tanzim satışlara muhtaç etti. Hükümetin ülkeyi buna muhtaç etmesinden dolayı bir ihtiyaç olarak gündeme gelmiştir. İzmir, Aydın, Eskişehir Büyükşehir belediyelerimiz kooperatifler kanalıyla bunu zaten yapıyor. Halktan koptukları için bıçak kemiğe dayandığında adım attıkları için hükümet geriden geliyor. CHP’li belediyeler bunu 80 öncesi yaptı, daha iyi uygulamaları da bugün yapıyor.

ANKARA’DA EN SEVMEDİĞİM ŞEY HAYATIN AVM’LERE SIKIŞMASIDIR

Ankara’da en sevmediğim şey hayatın AVM’lere sıkışmasıdır. Çağdaş ülkelerde hayat sokaktadır. Yaya bölgeleri vardır. Dükkanlar, kitapevleri kafeler vardır. Bir anne bebek arabasıyla çok rahat gezebilir nefes alır. Çağdaş bölgelerde böyledir. Ankara bu anlamda gerçekten çok geride kaldı. Çoğu ilde bunlar var. Düzce’ye gidin. Gezersiniz, yaya bölgeleri var. Ordu’da var. Her ilde var ama Ankara’da yok. Neden? Çünkü Ankara geçtiğimiz 25 yıl yönetilmedi. Çağdaş bir kent olmaktan uzaklaştık. İzmir Caddesi, Konur, Karanfil, Yüksel Caddesi yayalaştırılmış, CHP’li belediyeler varken. Bunlar kırk sene önce uygulanmış. Eskiden bulvarda yürürdünüz. Şimdi kent kültüründen uzaklaşıldı, yollar otoban, nefes alacak yürünecek yer yok.

Tunalı Hilmi Caddesi normalde yaya bölgesi olması gerekirken gitti. Kuğulu Park’a alttan yol verdi, GOP’tan bütün trafiği oraya verdi. 7’inçci caddenin yayalaştırılması, onu ben gündeme getirdim. Mustafa Tuna’ya gittim. O da iyi yaklaştı, ama süreç akamete uğradı onun aday gösterilmemesiyle. Biz çağdaş bir kent yaratmak istiyoruz. Onun için 600 bin metrekare park yaptık dedim ya. Bunlar kentin ciğerleri. 66 dönüm.

MANSUR BEY GELDİĞİNDE KENT ANAYASASI OLACAK

Dünyanın hiçbir yerinde AVM kent merkezinde olmaz kentin dışında olur. Kent merkezindeki esnafı bitirirsiniz çünkü merkezde olursa. AVM’yi kent merkezine yaptığında trafiği dağıtmanız gerekirken o trafiği kent merkezinde yoğunlaştırmış oluyorsunuz. Mansur Bey geldiğinde bu kentin artık bir planı, kent anayasası olacak. 2050 yılında Ankara nereye doğru büyüyecek, sanayisi yerleşim alanları nerede olacak bunları bileceğiz.

ŞEHİR HASTANELERİ PLANSIZLIĞIN AÇIK ÖRNEĞİ

Plansızlığın çok açık örneği şehir hastaneleri. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük hastaneler, kentin içinde yapılmaz. 700 yatağın üzerine çıkmıyor dünyada hastaneler bizdekiler 3 bin yataklı.

ERDOĞAN'IN ÇANKAYA İÇİN KAYMAK TABAKA SÖZLERİ

Siyasi bir polemik olarak değerlendiriyorum bunu.

Biz gerçekten tartışarak adayı belirliyoruz. MYK’dan önerilen isim ne olursa olsun bu bir demokratik süreç. Diğer partilerde böyle bir tartışma ortamı yok. Kimsenin oyuna sunulmuyor ama bizde isimler PM’de oya sunuluyor. Bu bir tartışma değerlendirme ortamı yaratıyor, bu CHP’nin demokratik işleyişinin sonucu.

Bu kadarını da fazla görmemek lazım. Bu olmalı. Her dönem yaşanır, önemli olan aday ilan edildikten sonra bu tartışmaları geride bırakıp o adayın etragında kenetlenmektir. Ben partimizin bu seçimde çok ciddi başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Bizim yerel seçimde aldığımız oy genel seçimde aldığımız oydan 3.5-4 puan fazla olur.

Halkımız sosyal belediyecilik yapan CHP’ye teveccüh ediyor. İYİ parti ile ittifakın olumlu sonuçlarını da göreceğiz. Türkiye’de ortaya çıkan ikili sistem seçimlere de yansıyor. Partimiz de doğru hamleler yaptı diye düşünüyorum önümüzdeki sezim martın sonu bahar olacak diye inanıyorum.

ALKOLLÜ MEKANLARDAKİ DENETİM

Biz Ankara’da üç büyük terör saldırısı yaşadık. Bu tedbirlerin gerekli olduğunu düşünüyorum alkollü olmasıyla alakası yok. O bir terör saldırılarına karşı bir önlem olarak düşünüldü.. Silahlı çatışma genelde alkollü yerlerde daha fazla oluyor. Aynı karar kapsamıda AVM’lerde polis var artık.

Etiketler
Ankara Alper Taş Çankaya