Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘çöp’ yanıtı

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu: "Arayın, bana sorun. Başkasına sormaya gerek yok"

Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘çöp’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Beylikdüzü’nde bile arka mahallelerinde çöp yığınları var. Beylikdüzü bunun hesabını herhalde soracaktır.” sözlerine yanıt veren İmamoğlu "Yanlış bilgi yolluyorlar Sayın Cumhurbaşkanı'na, 'Efendim Beylikdüzü'nde çöp dağları varmış.' Vah vah vah! Sayın Cumhurbaşkanı'mıza diyorum ki, bir hukukumuz var artık, 'Arayın, bana sorun. Başkasına sormaya gerek yok" dedi.

1 Nisan'da İBB başkanı olacağına inancının tam olduğunu belirten İmamoğlu, "Beni karşılamaya hazır olun Saraçhane'de" diye konuştu.

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih'te Of-Hayrat Derneği'nde hemşehrileriyle buluştu.

Hemşehrileriyle bir araya gelen İmamoğlu’na, partisinin Fatih İlçe Belediye Başkan adayı Soner Özimer de eşlik etti. Toplantıda konuşan İmamoğlu, gün boyu Fatih’te dolaşacaklarını belirterek, ilçenin İstanbul’da geldiği ilk yer olduğunu kaydetti.

İmamoğlu “Çok erken gelmedim İstanbul’a. 15 yaşımdaydım. 1985-86 döneminin ara tatili ödülü olarak İstanbul’a gelmiştim. Aksaray’da Nazar Otel’de kalmıştım. Babam, iş için gidip, beni otelde bıraktı. Ben de 15 yaşın verdiği heyecanla, kaybolmak üzere, elimde haritayla dolaşmaya başladım. Büyüleyici bir yerdi.” Bugüne kadar 50’ye yakın ülkeye gittiğini kaydeden İmamoğlu, ”Ama bu kadar güzel, derinliği olan, içinde farklı medeniyetlerin kalıntıları olan başka bir coğrafya yok” dedi.

İstanbul’da en fazla cezalandırılan ilçenin Fatih olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Fatih hak ettiği yerde değil. Milyonlarca turistin, sokaklarında ve caddelerinde adeta aktığı, her sokağında adeta tarih hazinesi olan Fatih’in her anı, her sokağı parayla ölçülemez değerlerdir. Göz boyamayla, çok küçük restorasyonlarla, 9-10 mahallesinde kentsel yenilme ilan edilmiş, cephesini boyamayla, ahşap görünümlü malzeme koymakla ben bu kenti yeniledim diyemezsiniz. Burası bir kültür mirası. Dünyanın başkenti İstanbul karakterini muhafaza edeceği bir değişim gerçekleşecekse, bu değişimin başlangıç noktası Fatih’tir” diye konuştu.

“VATANDAŞ ASİL BAŞKAN EMANETÇİ”

“Bu şehrin geçmişten gelen birikimlerini, geleceğe en sağlıklı biçimde, ön yargısız biçimde nasıl taşırızı projelendirerek Fatih’te yeni bir başlangıcı nasıl başlatırız noktasındayız” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü “En fazla zamanı burada geçireceğim, Tabiri caizse beni karşılamaya hazır olun Saraçhane’de” diyerek 31 Mart seçimleri için iddiasını ortaya koydu. İBB’ye ilk olarak yaklaşık 12 yıl önce siyasetle ilgisinin olmadığı bir dönemde geldiğini belirten İmamoğlu, o dönemde edindiği izlenimlerini şöyle anlattı: ”Korku tüneli bir yer gibi geldi. Giriyorsun, kocaman bir yer. Endişeli karşıladım o sistemi, yapıyı. Bir belediye insanları korkutmamalı, ürkütmemeli. Bilgi soracaksa, rahatlıkla girebilmeli, soruna rahatlıkla yanıt almalı. ‘Yönetenler A partili, ben B partiliyim. Ben oraya gittim, beni adam yerine koymazlar’, yok sayılma duygusunu vatandaş hissetmemeli. O kapıdan giren her vatandaş, ‘Burası benim’ kardeşim, diyerek göğsünü gere gere girebilmeli. Her giren vatandaş, bizim vatandaşımızdır ve mülk sahibidir. Belediye başkanları emanetçidir. Vatandaş, asildir ve oranın sahibidir. Saraçhaneyi bunun simgesi haline getireceğiz. Belediye başkanlığı makamı orada olacak, meclis orada olacak. Halkla en fazla buluşulan, kaynaşılan bir merkez haline gelecek.”

“İYİ ÖRNEK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Saraçhane’deki binayı İstanbul’un en büyük kütüphanesi ve gençlik merkezi haline getirecekleri projeyi yeniden dillendiren İmamoğlu, “Biz açıkladıktan sonra ‘Rami Kışlası’nı büyük bir kütüphane yapacağız’ diyorlarsa da iyi örnek olmaktan gurur duyuyorum. İstanbul’a bir sürü kütüphane açacağız. Gençlerimizin iyi yetişmesine vesile olacak merkezler olsun. 1 Nisan itibariyle aranıza ilçe hemşehrisi olarak katılmış olacağım. Isınma turlarına bugün Fatih’te başladım” dedi. İş zorlaştıran bir belediye başkanı olmayacağını vurgulayan İmamoğlu, ”İşi zorlaştıran belediye başkanı kimseyi tanımaz, kimseyi yanına yaklaştırmaz. Genelde o insanların çevresinde de kendisini yanlış bilgiyle donatan insanlar kuşatırlar. Ben, muhtarlardan başlayarak, tüm birimleri bilgi akışının içine katarak süreci İstanbul’un her yanına yayarak, hata yapmamak üzere yola çıkmış bulunmuş bir kardeşinizim. Bu anlayışla hareket ederseniz, sizi aldatmazlar. Sizi kandırmazlar, ihanetin bir parçası yapmazlar. O zaman geriye dönüp insanları suçlamak zorunda kalmazsınız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YANIT VERDİ

Toplumun tüm kesimlerini demokrasi anlayışlarına güç vermeye çağıran İmamoğlu, “Beni anlatmak kolay. Ne diyebilirsiniz ki benim için? Kötü bir şey diyemezsiniz. Zorlanırsınız. Zorlanıyorlar. Bugün iktidar partisi zorlanıyor. Ne desek bu adamın hakkında? Bulamıyorlar. Yanlış bilgi yolluyorlar Sayın Cumhurbaşkanı’na, ‘Efendim Beylikdüzü’nde çöp dağları varmış.’ Vah vah vah! Sayın Cumhurbaşkanı’mıza diyorum ki, bir hukukumuz var artık, ‘Arayın, bana sorun. Başkasına sormaya gerek yok, ‘Var mı böyle bir şey’ diye sorun, aldatmasınlar sizi” diye konuştu. İmamoğlu, toplantının ardından yürüyerek, Akdeniz Caddesi üzerindeki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. Vatandaşlar, yol boyunca İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı bir konuşmada “Bu şehrin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Yaşı elvermeyenlere bunu iyice anlatmamız lazım. Bu seçimde Bakırköy'ü de almamız lazım. Bakırköy'ün AK Parti belediyeciliğini görmesi lazım. Beylikdüzü'nde bile arka mahallelerinde çöp yığınları var. Beylikdüzü bunun hesabını herhalde soracaktır.” demişti.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu