6'lı masa 8'inci kez toplandı: Ev sahibi Ali Babacan

Millet İttifakı’nı oluşturan Altılı Masa'nın liderleri DEVA Partisi ev sahipliğinde sekizinci toplantısına başladı. Toplantıda terörün ana gündem maddesi olması bekleniyor. Öte yandan BTP'nin katılım talebi de masadaki dosyalar arasında.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün "Altılı Masa" toplantısı için DEVA Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde saat 12:00’de başladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, beş genel başkanı; Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; DEVA Partisi Genel Merkezi’nin girişinde Babacan ile beraber fotoğraf çektirdikten sonra içeriye geçti.

Millet İttifakı’nı oluşturan Altılı Masa'nın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem amacıyla 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE TERÖR SALDIRISI

Liderlerin dün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısını görüşmesi ve terörü lanetleyen ortak bir açıklama yapmaları da bekleniyor. Saldırıda 6 yurttaş hayatını kaybetmiş, 81 yurttaş ise yaralanmıştı.

BTP'NİN ALTILI MASAYA KATILIM TALEBİ

Öte yandan, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e masaya katılma talebini iletmiş Akşener ise toplantıda bu talebi diğer liderlere ileteceğinin sözünü vermişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Demokrat Parti Altılı masa CHP İYİ Parti Saadet Partisi