Eren Erdem açlık grevi için yapılan çağrılara yanıt verdi

CHP PM üyesi Eren Erdem 'adalet orucu'na ilişkin karar verdi.

GERÇEK GÜNDEM - Eren Erdem ile görüşen Muharrem İnce açıklamalarda bulundu. İnce cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Eren erdemin açlık grevine son verdiğini açıkladı. Erdem'in ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek’ve ‘gizliliğin ihlali’ suçlarından sekiz yıl altı aydan 19 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

CHP'li Muharrem İnce, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın da aralarında olduğu heyet Adalet Orucu eylemini sürdüren Eren Erdem ile görüştü.

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cezaevini birlikte ziyaret ettikleri CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Mersin Milletvekili Mahir Başarır ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'yle birlikte yaptığı açıklamada, baba olduğunu, çocuğu olduğunu vurgulamalarının ardından Erdem'in açlık grevine ara vermeyi kabul ettiğini söyledi.

Silivri Cezaevi'ndeki görüşmede Muharrem İnce, Eren Erdem'e, "Bütün dünya sana yapılan adaletsizliği gördü. Kamuoyu olarak arkanda duruyoruz. Eşinin ve çocuğunun pasaportunun iade edilmesi talebin kabul edildi" diyerek açlık grevini sonlandırma çağrısı yaptı. Eren Erdem de bunun üzerine eylemini sonlandırmayı kabul etti.

"Arkadaşımız 222 gündür gizli tanık palavralarıyla tecrit ediliyor"

Cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada Erdem’in şikayetlerine dair Adalet Bakanı’yla da telefonda görüştüklerini kaydeden İnce, “İnceleteceğini söyledi” dedi. İnce, şu ifadeleri kullandı: "Eren Erdem arkadaşımız 222 gündür burada gizli tanık palavralarıyla tecrit ediliyor. Arkadaşımızın kararlı bir direnişi var, herkes sporda yan yana gelebiliyor, birlikte olabiliyorlar, bir tek ben tek başımayım diyor.

Muharrem İnce twitter hesabından, "Yalova Milletvekilimiz @ozcanozel_ Mersin Milletvekilimiz @alimahir ve İzmir Milletvekilimiz @tgmcelebi
ile birlikte Gizli Tanık iftiralarıyla Silivri Cezaevinde tutsak edilen Eren Erdem’i ziyaret ettik. Adaletsizliğe karşı sürdürdüğü açlık grevini bırakması için ikna ettik." açıklamasını yaptı.

Eren Erdem açlık grevi için yapılan çağrılara yanıt verdi - Resim : 1

Eren Erdem açlık grevi için yapılan çağrılara yanıt verdi - Resim : 4

Eren Erdem açlık grevi için yapılan çağrılara yanıt verdi - Resim : 5

Etiketler
Ağrı Eren Erdem Grev