Mustafa Sarıgül: 'Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanındayım ama...'

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa ederek DSP'nin Şişli adayı oldu.

Mustafa Sarıgül: 'Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanındayım ama...'

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa ederek DSP'nin Şişli adayı oldu.

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanında olduğunu söyleyerek bazı genel merkez yöneticilerine tepki gösterdi.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde adayını belirlemediği belediyeler için 2 Şubat Cumartesi günü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'ni (PM) toplayacak. Kritik PM'de adayları henüz belirlenmemiş 296 belediye arasında Şişli de bulunuyor.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Sarıgül seçim sloganını "Sevgiliye kırmızı, Şişli'ye Sarıgül" olarak belirlediğini söyledi.

Sarıgül Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileri için şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanındayım. Ama Genel Merkez'i yöneten bazı yöneticilerin bilgi, beceri ve yetenekleri CHP'yi ileriye taşımaktan uzak"

6 AY ÖNCE AÇIKLANMALIYDI


Sayın Kılıçdaroğlu'nun, belediye seçimlerine en az bir yıl kala bütün adayları tespit edip Türkiye çapında belediyelerin CHP'de olmadıkları yerlerdeki adayların bir yıl önce, CHP'li belediyelerin olduğu yerde ise adayları en az 6 ay önce açıklaması gerekirdi. Çünkü, bu adaylar projelerini, çalışmalarını, kendilerini tanıtmaları için en az 6 ay ve bir yıllık süreye ihtiyaç var. İstanbul ve ilçeleri çok büyük. Türkiye'nin bir çok ilinden daha büyük. Geceleri saymazsak seçimlere 30 gün var. 30 gün de bu adaylar kendilerini kamuoyuna nasıl anlatacaklar? Çalışma arkadaşlarımla birlikte biz Şişli'de tam 48 aydır çalışıyoruz. Kampanyada 600 arkadaşımız görevli. Her arkadaşımız 100 seçmenle ilgileniyor. 60 bin seçmenimizle bire bir görüşüyoruz.

GÜVERCİN ŞİŞLİ'YE KONACAK


Yaz boyunca Şişli'de oturan başta Ordulular, Sivaslılar, Erzincanlılar. Bayburtlular, Sinoplular, Çorumlular, Siirtliler, Bingöllüler, Ardahanlıların bütün köylerini dolaştım. Şişli'li yurttaşlarımızla yapılan kamuoyu yoklamasında, yüzde 54-58'i Sarıgül'ün DSP'den aday olması konusunda arzu ettiler. DSP Genel başkanı Önder Aksakal ve DSP yöneticilerine teşekkür ediyorum. Onlar kapılarını ve gönüllerini bize açtılar. Ankara'dan, inançlara saygılı, laiklik, ulusal birlik, Cumhuriyet kentlerinin kurulması, sevgi kentlerinin kurulması, sevginin kazanması için başkentten, ak güvercinleri uçurduk. O ak güvercinler, ülkenin bir çok noktasına barışı, özgürlüğü, yeni bir umudu, heyecanlı bir umudu götürecekler. 31 Mart akşamı o ak güvercinlerden birisi Şişli belediyesine konacak. Ak güvercin Şişli'yi marka yapmak için geliyor. Şişli'yi Londra ile yarıştırmak için geliyor. Şişli'nin ışıklarını yakmak için geliyor. Seçim kampanyasında, önümüzdeki hafta projelerini DSP yöneticilerine sunacağız. Onaylanan projeleri basılı olarak dağıtacağız. Çok yeni projelerle geliyoruz.

SARIGÜL'ÜN SEÇİM TAHMİNİ

Şişli'yi bölmek diye bir şey yok. Sarıgül'e oy vereceğini söyleyen yüzde 54-58 arasında. Arada çok büyük fark var. Daha çok şahıs gerekiyor. Ben Şişililerin evladıyım, kardeşiyim. Beni davet etmemiş olsalar ben bu yolculuğa çıkmam. Şişliler umut ve heyecanla bekliyor. CHP-DSP yarışından AKP adayının sıyrılacağı söyleniyor. Ben 2009 seçiminde DSP adayıyken 99 bin 200 oy aldım. CHP Adayı Muharrem Sarıgül 31 bin oy aldı. AKP adayı Emin Haberdar 31 bin oy aldı. Bu seçimde de muhtemelen DSP adayı Mustafa Sarıgül 54 ile 58 , CHP adayı 19-21, AKP adayı ise 14-17 alır. Dolayısıyla, Şişli'de seçimle ilgili bir problem yok. Ben sosyal demokrat ve demokratik sol çizgimi hep korudum ve korurum. Vatandaş benim CHP'den aday yapılmamdan dolayı son derece üzgün . Şişli halkı her şeyi biliyor.

BAŞARIYI İSTEMEYENLER VAR

CHP Genel Merkezi'ni yönetenler başarılı insanları istemiyorlar. CHP'nin kurumsal kimliğine ve seçmenine saygım sonsuzdur. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanındayım. Ama şu anda genel merkezi yöneten bazı yöneticilerin bilgi, beceri ve yetenekleri CHP'yi ileriye taşımaktan uzaktır. Daha önce dediğim gibi Şişli'de seçim şimdiden bitti sayılır. Mustafa Sarıgül başkan olacak. Elbette her adaya başarılar diliyorum. Güler yüzlü, sevgi dolu, hoşgörü içinde geçen bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Ana sloganımız ‘Gözünaydın Şişli ak güvercin geliyor' ve ‘Sevgi kazanacak.' Şişlilerin sevgisi için de çalışa çalışa kazanacağız. Saygıyla sevgiyle kazanacağız. ‘Sevgiliye kırmızı, Şişli'ye Sarıgül' diyeceğiz. 5 yılda 5 bin 114 ev toplantısı yaptım. Ortalama evlerde 30-40 kişiyle görüşme yaptım. Kampanya süresincede her eve DSP'nin görüşünü içeren yerel yönetimler kitapçığı, her eve bir DSP kalemi vereceğim.”

Etiketler
Mustafa Sarıgül Şişli