AKP - HDP görüşmesi ilk değil

HDP’de Eş Genel Başkan Buldan ve Meclis Başkanvekili Sancar, AKP Meclis Grup Başkanı Bostancı ile bir araya geldi. HDP kaynakları ise görüşmenin “ilk kez olmadığını” söylüyor

AKP - HDP görüşmesi ilk değil

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP’li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, AKP Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı ile TBMM’de bir araya geldi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ana konusunun ise yerel seçim sürecinde HDP’nin bölge illerinde yaşadığı “engellemeler” olduğu ifade edildi.

Binali Yıldırım’ın olası istifasının ardından TBMM Başkanlığı için de adı geçen Bostancı’yı HDP yöneticilerinin ziyareti kulislerde farklı değerlendirmelere yol açtı. Önceki gün bir araya gelen Buldan ve Sancar’ın, yerel seçimlere yönelik aday ya da strateji konularını değil güvenlik güçlerinin bölgedeki “baskılarını” dile getirdikleri belirtildi.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile birlikte AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’ya yaptıkları ziyaretin bölgedeki baskılarla ilgili olduğunu söyledi.

Buldan, 15-20 dakika süren görüşmenin 3 büyük ilde aday çıkarmayacakları açıklamasının yapıldığı gün gerçekleşmesiyle ilgili ise, “Tamamiyle bir tesadüf. Seçim meselesinde bizim AKP’ye olan tavrımız nettir. Bunu çok açık ifade etmek isterim. Bu kadar insanın cezaevinde olduğu, tecritin sürdüğü bir süreçte farklı bir konu konuşma olamaz” dedi.

ENGELLENMEME TALEBİ

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in iHDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu görüşme “ilk kez” gerçekleşmedi. HDP’liler Bostancı ile daha önce de biraraya geldi. Son olarak Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin Van’da seçim çalışması yaptığı sırada güvenlik güçlerinin engellemesi ile karşılaştığını ifade eden parti yöneticilerinin, önümüzdeki süreçte benzer engellemelerle karşılaşılmaması için görüştüklerini bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile de bu konu hakkında birden fazla görüşme yaptığı ifade edilen parti yöneticilerinin açlık grevindeki Leyla Güven’i ise görüşmede gündeme getirmediği öğrenildi. Konuyu henüz partinin yetkili organlarında gündeme almayan HDP, bu nedenle iktidar partisi ile Güven hakkında görüşmeme kararı aldı.

Etiketler
HDP