İsmail Saymaz: Mustafa Sarıgül kazanamaz ve CHP'ye kaybettirirse...

İsmail Saymaz: "Mustafa Sarıgül bana 'Hayattaki en büyük amacım Şişli Belediye Başkanı olmak' dedi."

İsmail Saymaz: Mustafa Sarıgül kazanamaz ve CHP'ye kaybettirirse...

Söylemesi Bizden programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, Mustafa Sarıgül'ün kendisine, "Hayattaki en büyük amacım Şişli Belediye Başkanı olmak" dediğini aktarırken, "Kendisi kazanamaz ve CHP'ye de kaybettirirse bir daha adı anılmayacak hale gelir" ifadelerini kullandı.

RS FM'de pazartesi ve çarşamba günleri yayınlanan Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'la 'Söylemesi Bizden' programının gündemi, yerel seçimlerde CHP içinde yaşanılan tartışmalar ve Mustafa Sarıgül'ün partiden istifa etmesiydi.

Sarıgül'ün 2015'teki genel seçimlerde CHP'den milletvekili olmak istediğini ve ön seçimde seçilemeyecek sırada olduğu için TBMM'ye giremediğini belirterek sözlerine başlayan İsmail Saymaz, şöyle konuştu:

"Şimdi de Şişli'ye aday adayı oldu ama aday gösterilemeyeceğini anladı ve istifa etti. Kendisiyle görüştüğümde bana 'Hayatımın en büyük amacı Şişli Belediye Başkanı olmak' dedi. Anladığım kadarıyla DSP'den aday olacak. Bu seçimler Sarıgül'ün son hamlesi olacak. Ama CHP tabanının kendisine oy vereceğini sanmıyorum. Kendisi kazanamaz ve CHP'ye de kaybettirirse bir daha adı anılmayacak hale gelir."

BEKİ: AK PARTİ'NİN DE İYİ YÖNETEMEDİĞİ ÇOK ÖRNEK VAR

CHP içinde İzmir ve Şişli özelinde yaşanan tartışmalara ilişkin yorum yapan Akif Beki, AK Parti'nin de yerelde bazı krizler yaşadığını ifade ederek, "AK Parti'nin de iyi yönetemediği çok örnekler var. Belediye başkanlarının istifa ettirilmesi, AK Parti'nin kendi demokratik iddiaları ve idealleriyle çeliştiği bir durumdu" derken, "Olması gerekenin dışında, çok da kolay atlatıldı o süreçler" diye konuştu.

OĞHAN: İÇERİDE KONUŞULMASI GEREKENLER DIŞARIDA KONUŞULUYOR

Yavuz Oğhan ise CHP'de yaşanan tartışmaların içeride kalması gerekirken çok fazla kamuoyuna mal edildiğini belirtti. Oğhan, şunları söyledi:

"Bu süreçlerin nasıl yürütüldüğü konusunda da soru işaretlerim var. İzmir gibi çok güçlü olduğun bir ilde bile sancılı süreçler yaşıyorsun. İçeride konuşulacak şeyler dışarıda konuşuluyor. Uyguladığı sistemle kendi içinde tartışarak daha erken sonuca ulaşabilirdi. Kendi içlerinde çözebilecekleri bir meseleyi, seçmenleri de dahil eden bir atmosferde kendilerini de sıkıntıya sokan bir biçimde yapıyorlar her şeyi."

Kaynak: Sputnik

Etiketler
Mustafa Sarıgül Şişli İsmail Saymaz