Tantan: 'Tıpkı Osmanlı'nın çözülüşündeki gibi...'

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan "Yaşadıklarımız Osmanlı Devleti'nin çözülüşündeki İngiliz istihbaratının kullandığı yapıları hatırlatıyor" dedi.

Tantan: 'Tıpkı Osmanlı'nın çözülüşündeki gibi...'

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, dış tehditleri ortadan kaldırmanın tek stratejik yolunun bölge ülkeleriyle ortaklık yaparak, tampon bölge ya da güvenlikli bölge sorununu çözmek olduğunu kaydetti.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Erboz'un haberine göre Tantan, iç güvenlik ve dış güvenlik tehditlerinin yanında mali ve ekonomik tehdidin de Türkiye'nin önünde çözülmesi gereken sorun olduğunu ifade etti.

Tantan, şöyle devam etti:

"BOP açık ve net bir şekilde devam ediyor. İç tehdit açısından bakarsanız, FETÖ yaşandı. Yaşadıklarımız Osmanlı Devleti'nin çözülüşündeki İngiliz istihbaratının kullandığı yapıları hatırlatıyor. Vahabilik, Hizbul Tahrir, Müslüman Kardeşler, Hindistan'da Amedilik. İslam ülkelerini kontrol altına alabilmek adına dini kullandılar. Türkiye'de de aynı dönemlerde farklı yapılar var. Osmanlı devletinin çözülüşünde irili ufaklı dini cemaatler üzerinden farklı kullanım alanları var. Osmanlı devleti bu şekilde tarihin derinliklerine giderken, Cumhuriyeti kuran irade bütün bunları yaşayıp, bildiği için, Yemen'den Trablusgarp'a, Kafkaslardan, Balkanlara kadar kendi kimliğini korumak adına binlerce şehit verdi."

Bugün yine aynı tehditlerin görüldüğüne dikkat çeken Tantan şunları anlattı:

"FETÖ'den, Işık hareketinden ders çıkarmayanlar var. Bunlar ABD'yi arkasına alarak Türkiye'de yer ediniyorlar. Akla şu soru geliyor: Türkiye kendi kimliği üzerinden kendini geliştiremeyecek mi? Osmanlı Devleti üç kıtaya hakim olurken geleneksel Türk İslam kimliğinin adaletinden dolayı saygı gördü. Bugün geleneksel kimliğinden ulaştırıldı. Belirsiz bir din anlayışı halka dayatıldı. Türk toplumu kendi kimliğini, değerlerini kaybetmekle karşı karşıya. Helal sermaye ortadan kaldırılmış, haram kabul görmüş. Kul hakkı ortadan kalkmış yolsuzluk ve rant ekonomisi kabul görmüş. Doğaya, yaşadığı alana, ülkesine sahiplenme duygusu ortadan kaldırılmış. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat Fakülteleri tehlikeyi görüyor ama siyasetin tamamen kontrol altına girdikleri için yapabilecekleri bir şey yok."

Etiketler
Sadettin Tantan Osmanlı