İlçelerdeki düğümü liderler çözecek

CHP ve İYİ Parti, yerel seçimde işbirliği görüşmelerinde sona gelindi. İlçelerde düğüm çözülmezse konu liderlerin önüne gelecek.

İlçelerdeki düğümü liderler çözecek

CHP ve İYİ Parti, daha önce 21 büyükşehir için kurulan seçim işbirliğinin genişletilmesine yönelik müzakerelerde sona geldi.

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre gelinen aşamada, 21 büyükşehir için kurulan ittifaka, iki büyükşehir ve 20 il daha ekledi. Bu çerçevede, Kahramanmaraş ve Malatya’da CHP adaylarının desteklenmesinde uzlaşıldı.

İYİ Parti’nin, CHP’nin yönetimde olduğu Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Sinop, Giresun, Zonguldak ve Burdur’un yanı sıra Bolu, Kırşehir, Artvin, Bilecik, Bartın ve Erzincan’da da CHP adaylarını destekleyeceği bildirildi.

Anlaşma kapsamında CHP’nin ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de aday çıkarmayarak İYİ Parti adaylarını destekleyeceği kaydedildi. Elazığ, Yozgat, Sivas, Rize, Aksaray, Kilis ve Amasya’da nasıl bir strateji izleneceği konusunun da hala müzakere edildiği belirtildi.

ETİMESGUT VE BODRUM TIKANIKLIĞI

İki partiden heyetler, iş birliğine gidilen büyükşehirlerin ilçeleri için yürütülen görüşmeleri de büyük oranda tamamladı. Daha önce anlaşmazlık yaşanan Antalya’nın Kepez ilçesinin CHP’de kaldığı, karşılığında İYİ Parti’ye Aksu ilçesinin bırakıldığı öğrenildi.

Ancak Ankara’nın Etimesgut ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinin hangi partide kalacağı konusu henüz netlik kazanmadı. İstanbul’un Üsküdar ilçesi konusunda da anlaşmazlık yaşandığı kaydedildi. Heyetlerin bu ilçelerdeki tıkanıklığı aşamadığı bu nedenle nihai kararın genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e bırakıldığı bildirildi.

Etiketler
İYİ Parti Seçim Yerel Seçim