Irmak ve Tuncel süresiz açlık grevine başlıyor

Selma Irmak ile Sebahat Tuncel, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlıyor.

Irmak ve Tuncel süresiz açlık grevine başlıyor

Tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel ile tutuklu bulunan bir diğer siyasetçi Selma Irmak, süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan siyasetçiler Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığını öne sürerek süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 68. gününde olan HDP Hakkâri Leyla Güven’e destek olacaklarını belirtti ve “demokrasi güçlerini dayanışmaya” çağırdı.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tecritte olan Abdullah Öcalan'ı kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği öğrenilmişti. Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi alınamazken, Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu gelişmenin ardından "Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması” için 68 gündür açlık grevinde olan tutuklu milletvekili Leyla Güven’in avukatları, PKK lideri ile yapılan görüşmenin ardından cezaevine gitmişti. Avukatları, Güven’in sağlık durumundan ötürü görüşe çıkamadığını belirtmişti. Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan bu yana da ailesiyle görüştürülmüyordu. Son görüşmeyi yine önceki gün ziyaretine giden kardeşi Mehmet Öcalan yapmıştı.

Etiketler
Grev