Ekrem İmamoğlu: Benim en önemli avantajım...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Euronews kanalından Tuluhan Tekelioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Benim en önemli avantajım...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Euronews kanalından Tuluhan Tekelioğlu'nun sorularını yanıtladı.


'CHP örgütleri adaylığıma karşı değildi'


"Adaylığımın CHP örgütlerinde sorgulandığına dair bir şey duymadım." diyen İmamoğlu ailesinin siyasi çizgisini şu sözlerle özetliyor: "Baba tarafım muhafazakar çizgideydi. Ama anne tarafım Cumhuriyet Halk Partili'ydi. Benim ailemde herkes vardı. Mesela amcam Milli Selamet Partili'ydi, bir amcam vardı MHP'liydi. Dayım CHP'liydi, babam MHP ya da ANAP'lıydı, dedem Adalet Partili'ydi. Karma bir aileydi, herkes vardı."

İmamoğlu, yetiştiği ortamım kendisini kutuplaştırıcı dilden koruduğunu ve herkese yaklaştırdığını belirtiyor. Beylikdüzü Belediye Başjanlığı'nda "kuşatıcı bir dil" kullanduığını ifade eden İmamoğlu seçim öncesi Beylikdüzü sakinlerinin kendisi için kampanya yapacağına inanıyor.

"Benim en önemli avantajım beni konuşacak insanların varlığı" diyen İmamoğlu'na göre, kendisi için referans olacak en az 1 milyon insan var İstanbul'da.

Türkiye'deki basın özgürlüğüyle ilgili sorunların varlığına değinen İmamoğlu, sosyal medyanın kampanya boyunca kritik bir öneme sahip olacağı görüşünde.

'Oy kullanmayı düşünmeyen CHP seçmeni kararını değiştirdi'


İmamoğlu, "oy kullanmayı düşünmeyen CHP seçmeni kararını değiştirdi." diyor ve iddialı bir tahmin yürütüyor: "31 Mart'ta en çok oy kullanılacak bir seçim yaşanacak. 1 Nisan'da başka bir İstanbul'a uyanacaklar."

Seçim güvenliği için özel bir merkez kuracaklarını belirten İmamoğlu, bütün tutanakların bir merkezde toplanacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'na göre Büyük Şehir Belediyesi ilçe belediyeleri görmezden geldi ancak seçilmesi durumunda sorunların çözümünde ilçe belediyelerine ve muhtarlara da söz hakkı verilecek.

'İstanbul'un bir yol haritası yok' diyen İmamoğlu, 'İstanbul'u 25 yıldır yöneten aklı, iyi olduğu dönemlerde alkışladıklarını ancak son yıllarda kentin uçuruma yuvarlandığını' ifade ediyor.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi