Başkan Böcek ve Ahmet Kumbul’dan birlik mesajı

CHP Antalya il yöneticileri Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti.

Başkan Böcek ve Ahmet Kumbul’dan birlik mesajı

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ve İl Yönetimi Üyelerini makamında ağırladı.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Ziyarete İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ile İl Yönetimi üyeleri katıldı.

"19 İLÇENİN TAMAMINI ALACAĞIZ"

Basın mensuplarının davet edildiği ziyaret ette konuşan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Bu gün Başkanımızı, yönetim kurulumuz, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanımızla birlikte ziyaret edelim istedik. Basında değişik algılar yaratılmak isteniyor. Korkunun ecele faydası yok, Hangi algıyı yaratmaya çalışırlarsa çalışsınlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin içindeki birlik beraberlik ve bütünlük her zaman söylediğimiz gibi devam ediyor ve devam edecektir. Bizim parti içi demokrasimizi dışardan parti içi bir ayrışmaymış gibi algılayan diğer demokrasiye uzak olan siyasi partilerin temsilcileri sanki Cumhuriyet Halk Partisinde bir bölünme bir ayrışma varmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Fakat bizin içimizde asla böyle bir ayrışma olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır. Bizim Büyükşehir Belediyesini kazanmakla ilgili her hangi bir aklımızda şüphe, bir soru işareti yok. Başkanımız Büyükşehir Belediyesi’ni daha iyi yönetebilmesi için daha çok meclis üyesi ve daha çok ilçe belediyesi kazanmayı istiyoruz. İttifak yaptığımız İYİ Parti’yle birlikte 19 ilçenin tamamını kazanmayı hedefleyerek yola çıkıyoruz.”

KEPEZ'E CHP'DEN ORTAK ADAY

CHP'de tartışılan konularla ilgili soruları da yanıtlayan Ahmet Kumbul, Muratpaşa ve Konyaaltı'nda meclis üyelikleriyle ilgili İYİ Parti'ye kontenjan ayrılması ve diğerlerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesi için Genel Merkez'e tekrar başvurduklarını ve büyük ihtimalle bu iki ilçede eğilim yoklaması kararı alınacağını söyledi. Kepez adayıyla ilgili de son ittifak görüşmelerinin yapıldığını ancak kapalı grup toplantısı nedeniyle o an için bilgi alamadıklarını söyleyen Kumbul, “Bize ulaşan eğer ittifakta daha sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadıysa Kepez'de CHP adayıyla devam edeceğiz" dedi.

SEMİH ESEN DEĞİŞECEK Mİ?

Konyaaltı adayı Semih Esen'in değişeceği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Kumbul, “Parti Meclisi kararıyla adaylarımız belli oluyor. Değişim de sadece PM kararıyla olur. PM adaylarımızı belirledi. 9 ilçe ve büyükşehir adayımız. Diğer bölgelerde ittifakta bizde kalanlarda en kısa zamanda belirleyip sahaya çıkmalarını istiyoruz. Belirlenen adaylarda bir değişiklik olmayacak, biz öyle öngörüyoruz. Tabi ittifakın sonucunda bir şey olduysa onu bilmiyoruz. Kepez'de İYİ Parti'nin de talebi vardı bizim de. Kepez'de mutlaka ortak bir aday çıkacak" dedi.

'BURADAN EKMEK ÇIKMAZ'

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 'Semih Esen'i istemiyor' iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

“Birilerine buradan ekmek çıkmaz. Siyasi anlamda bizim birliğimizi ve bu başarımızı bu konularla ilgili sorgulayamaz, onlara buradan ekmek çıkmaz. Geçen gün büyükşehir meclisinde grup sözcümüz 'Aramızda büyükşehir belediye başkan adayımız var' dediğinde sayın Türel başkan, 'Kesin mi' gibi bir espri yapar gibi oldu. Ben de orada söylemiştim zaten buradan onlara ekmek çıkmaz" dedi.

'BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ'

Hiç ayrışmadıkları ve demokratik bir parti olduklarından özgürce bütün düşüncelerin söylenebildiğini belirten Böcek, “Emirle olmaz. Önümüzdeki süreçte bütün amacımız Antalya başta olmak üzere Gazipaşa'dan Kaş'a kadar hep birlikte 909 mahallemizde çalışmalarımızı yapacağız. Antalya merkezde 9 seçim koordinasyon merkezi açılışı yapılacak. Geçmişte de Antalya'da 19 ilçe arasında her zaman birinci olduk, yüzde 60'larla seçildik. İttifakın adayı olarak birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız ve Antalya'mızı birlikte yöneteceğiz. Süreç 85 gün var zaten, hayırlısıyla" dedi.

Etiketler
Antalya Muhittin Böcek