Ekrem İmamoğlu: İstanbul'u İstanbul'dan yöneteceğiz

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti. Mevcut Belediye Başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda İmamoğlu, "İstanbul'u İstanbul'dan yöneteceğiz" dedi. İmamoğlu açıklamanın ardından İl Örgütü önünde bekleyen destekçilerini selamladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nu "İstanbul'a nefes aldıracak" diyerek sundu.

Kaftancıoğlu, "Genç, dinamik, deneyimli, başarı hikayesi olan, samimi, İstanbul denilince gözleri gülen... bu özellikleriyle nasıl ki Beylikdüzü'ne nefes aldırdıysa 31 Mart akşamı da İstanbul'a nefes aldıracak. Bu nedenle gönül rahatlığıyla İstanbul'u Ekrem İmamoğlu'na emanet edebiliriz. 31 Mart akşamı İstanbul'da bu seçimin kaybedeni olmayacak. Kazanan İstanbul, kazanan tüm İstanbullular olacak" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İstanbulluların artık trafiğe, daha fazla betona, buzlu camlar arkasında kendilerini yöneten yöneticilere tahammülleri yok. Daha fazla havaya, daha fazla yeşile, daha fazla işe, daha fazla aşa, daha fazla kardeşliğe ve kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bunu hep birlikte başaracağız. Bu başarı sizlerin, hepimizin ve tüm İstanbulluların başarısı olacak. Adayımız sensin İstanbul ve Ekrem İmamoğlu artık İstanbul" diye konuştu.

Kaftancıoğlu'nun konuşmasının ardından Ekrem İmamoğlu konuşmasına teşekkür ederek başladı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları ise şöyle;

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bu çok değerli bir süreç, tarih anı yaşıyoruz. Tarihe not düşülecek günleri hep birlikte yaşayacağız. Hepimizin tarihi bir sorumluluğu var. Bu en üst sorumluluğu bana tebliğ eden partime, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum.

Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Başlangıç güzel olmalı dedik, Anıtkabir'i ziyaret ettik. Ben sizlerin arasından yetiştim. 4,5 yıl ilçe başkanlığı hayatımın en güzel okuluydu. Bu olağanüstü eğitim veren süre sonrasında siz yol arkadaşlarımın katkılarıyla Beylikdüzü için aday oldum. Belediye Başkanı olarak görevimi yaparken hiç kimseyi ayırt etmedik. Hepimizin bir İstanbul hayali var, yaşanabilir bir İstanbul. İstanbullullara sorduğumuzda "fırsat bulsam terk ederim" demeyeceği bir İstanbul, insanca yaşamın olduğu, İstanbulu yönetirken İstanbulu düşünen yöneticilerin olduğu bir belediye yanıtını aldık.

" PARTİZAN BİR DİLDEN UZAK"

Türkiye'yi, ve istanbulumuzu en fazla rahatsız eden partizan bir dilden uzak bir yönetim anlayışı hedefimizdir. İstanbulla ilgili hazırladığımız projelerimizi, anlayışımı, felsefemizi tüm hemşehrilerimizle paylaşacağız.

Değerli katılımcılar bu siyasal süreçte en ciddi destek göreceğimiz çatının altındayız. Gözlerinizde bu heyecanı hissediyorum. Bu heyecanı herkese anlatacağımız günlerin başlangıcındayız. Ahlaklı, seviyeli bir dili kullanacağız, göreceksiniz bu güzel kampanya neticesinde 1 Nisan sabahı İstanbulu hayal ettiğimiz bir süreçle buluşturacağımızdan hiç kuşkum yok.

Kadrolarımızda kadının ve gençliğin hakimiyetini hep beraber yaşayacağımız günler yakındır.

İstanbul'u, hemşehrilerimizi çok seviyoruz. Tarihi bir kentin sorumluluğunu taşıyoruz. Kentimizin katkıları ve destekleriyle yöneteceğiz. 1 nisan itibarıyla istanbul'un istanbul'u yönettiği bir yönetim anlayışı başlayacak." diye konuştu.

3 AY BOYUNCA RAKİBİMİZLE İLGİLENMEYECEĞİZ

Ekrem İmamoğlu, konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İmamoğlu, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Başkanı Binali Yıldırım için "Adaylıktan vazgeçerse hiç şaşırmayın" dediğini söylemesi üzerine "Biz anlayış gereği şu an itibariyle rakibimizin kim olduğuna bakmıyoruz. Siyasi rakip kimmiş, kim atanacakmış bilmiyoruz. Bilmediğimiz gibi de önemsemiyoruz. Önemsediğimiz tek şey var İstanbullu hemşehrilerimiz, onların ihtiyaçları ve sorunları. Çözümlerimiz var onları paylaşacağız. Göreceksiniz 3 ay boyunca da rakibimizle ilgilenmeyeceğiz" dedi.

AKŞENER'DEN DESTEK TELEFONU

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisini arayıp aramadığı sorusuna ise, "Sayın Meral Akşener, beni aradılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Desteklediklerini ve bu süreçte başarı dileklerini ilettiler. Biz siyaset üstü kucaklaşmanın içinde herkesin olduğunun bilincindeyiz. Bu manada Sayın Akşener’in dün arayıp desteklemesi de çok önemlidir" şeklinde konuştu.

PARTİLİLERE SESLENDİ

Toplantının ardından İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ile beraber, İl Başkanlığı binası önünde kurulan sahnede partililere bir konuşma yaptı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu