CHP'li Ceyhan Kayhan: Paylaşarak büyüyen Konak’ı istiyoruz

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Ceyhan Kayhan, Seçime Doğru programına katılarak Refik Pak’ın sorularını yanıtladı.

CHP'li Ceyhan Kayhan: Paylaşarak büyüyen Konak’ı istiyoruz

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Ceyhan Kayhan, Seçime Doğru programına katılarak Refik Pak’ın sorularını yanıtladı.

7/24 yaşayan bir Konak hayal ettiğini belirten CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Kayhan, Konak’ı halkla birlikte yöneteceğini, Konak’ın Börklüce’si olacağını söyledi.

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Ceyhan Kayhan, Ege Postası ve TV 35’in ortak yayınına katıldı ve projelerini anlattı.

POPÜLİZMDEN UZAK OLACAĞIM

Partisinde çeşitli görevlerde bulunan CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Ceyhan Kayhan, “Popülizmden uzak bir başkanlık anlayışı sergileyeceğini ve gerçekçi projeler yapacağını söyledi. Kayhan, “Kent tasarımıyla ilgili bir ekip kuracağım. Bu ekiple Konak’ı tasarlamayı planlıyorum” dedi.

KONAK’IN BÖRKLÜCE’Sİ OLMAK İSTİYORUM

Börklüce Mustafa’ya hayran olduğunu dile getiren Ceyhan Kayhan, “Börklüce Mustafa’ya hayranımdır. Seçilirsem Konak’ın Börklüce’si olmak istiyorum. Ortak bir yaşamı inşa etti Börklüce. Herkesin yönetime katıldığı, yönetimin içinde karar ve söz sahibi olduğu bir kent istiyorum. Eşitliği, adaleti, hukuku savunacağım. Herkes Konak’ta huzur içinde olacak. Yeryüzü herkesindir. Herkes eşittir ve paylaşarak büyüyebiliriz. Paylaşarak büyüyen Konak’ı istiyoruz” diye konuştu.

CHP'li Ceyhan Kayhan: Paylaşarak büyüyen Konak’ı istiyoruz - Resim : 1

KONAK’I KENTLEŞME SORUNU VAR

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Ceyhan Kayhan, Konak’ın kentsel dönüşümden ziyade kentleşme sorunu olduğunu vurgulayarak, “Konak’ın kentleşmeyle ilgili sorunu var. Gürçeşme, Gültepe, Eşrefpaşa, Zafertepe, Çimentepe, Kadifekale’nin imar planlarının düzenlenmesi lazım. Bütün bunların tamamını elden geçireceğiz. 'Ben yaptım oldu'ya getirmeyeceğiz. Halkımız ve muhtarlarla birlikte nasıl bir Gültepe, Gürçeşme istediğimizi kararlaştıracağız. İlk dönemde bunları bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Sosyal demokrasiden yana olması için uzun uğraşlar verdik. İzmir’de muhalefetin öncülüğünü de üstlenmiştik. 2012 kongresinde de il başkan yardımcısı oldum. Partiye çok emek verdim. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. İlk Konak Belediyesi’nde çalışmaya başladım, sonra Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm biriminde görev aldım. Oradan da Karabağlar’a geçtim. Bu sorumluluğu kendimde gördüğüm için aday adayı olmaya karar verdim.

KONAK MERKEZ OLMAKTAN UZAKLAŞTI

Ticaretin, huzurun, mutluluğun kenti Konak dedik. Konak merkez olma özelliğini son dönemlerde kaybetti. Yeni açılan AVM’ler, Bayraklı’nın yeni kent merkezine dönüşmesi durumu nedeniyle Konak merkez olmaktan uzaklaştı. Liman’a gelen gemilerle buraya turist geldiğinde önce Agora’ya çıkarılırdı. Benim başkanlığımda Alsancak’tan yürüyerek Kemeraltı, Agora, Kadifekale’ye kadar gezdireceğiz. Yürüyüş yolu yapacağız.

YENİ BİR AVM’YE KESİNLİKLE RUHSAT YOK

Kemeraltı yavaş yavaş özelliğini kaybetmeye başladı. Çok fazla AVM açılıyor. AVM’ler toplumda tüketimi yaygınlaştırıyor. Konak’ta hepimizin gelip ihtiyacımız olanı aldığı yer Kemeraltı idi. Kemeraltı’nın 7/24 yaşayan ticaret merkezi olmasını sağlayacağım. Yeni bir AVM’ye kesinlikle ruhsat vermeyeceğim. Tek alışveriş merkezimiz Kemeraltı olacak. Kemeraltı’nı yalnızca Anafartalar Caddesi ve bağlantı sokakları olarak görmüyoruz. Damlacık, Saat Kulesi’nden başlayıp Agora’nın üst tarafları, Kadifekale’ye kadar Kemeraltı’nın bir bütün olarak ele alınması gerekiyor. Yeniden canlandırılırsa her alışverişlerini buradan yapabilir vatandaşlar. Kemeraltı zor bir bölge. Ama ben bunu başaracağıma inanıyorum.

CHP'li Ceyhan Kayhan: Paylaşarak büyüyen Konak’ı istiyoruz - Resim : 2

KONAK’IN SADECE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ DEĞİL KENTLEŞMEYLE İLGİLİ SORUNU VAR VE…

Konak’ın kentleşmeyle ilgili sorunu var. Gürçeşme, Gültepe, Eşrefpaşa, Zafertepe, Çimentepe, Kadifekale’nin imar planlarının düzenlenmesi lazım. Bütün bunların tamamını elden geçireceğiz. ‘Ben yaptım oldu’ya getirmeyeceğiz. Halkımız ve muhtarlarla birlikte nasıl bir Gültepe, Gürçeşme istediğimizi kararlaştıracağız. İlk dönemde bunları bitirmek istiyorum. Bir kentte planlama yapmadığınız zaman yeni donatı alanları çıkaramıyorsunuz. Planlamayı doğru düzgün ve halkla birlikte yaparsanız sorun çözülür. Halk kendisi karar verecek, biz de öncülük yapacağız. Konak’ın en büyük sorunu bu. Damlacık bölgesini de bu düzenlemelere katacağız.

SEÇİLİRSEM KONAK’IN BÖRKLÜCE’Sİ OLACAĞIM

Börklüce Mustafa’ya hayranımdır. Seçilirsem Konak’ın Börklüce’si olmak istiyorum. Ortak bir yaşamı inşa etti Börklüce. Herkesin yönetime katıldığı, yönetimin içinde karar ve söz sahibi olduğu bir kent istiyorum. Herkesin ilgi duyduğu, ürettiği bir belediye istiyorum. Sivil toplum örgütlerinden halka kadar herkes yönetimde olacak. Mahalle meclisleri oluşturacağım, her sorunu orada tartıştıracağım. Herkes bu yönetim şeklinin içinde olacak. Adaletli, kimseyi ötekileştirmeden, yabancılaşmadan yöneteceğim. Başkan olursam hiçbir zaman kendi kültürüme, gelenek ve göreneklerime kesinlikle yabancılaşmayacağım.

BÖRKLÜCE BUNU BİN 400'LÜ YILLARDA BAŞARMIŞ, BİZ NİYE BAŞARMAYALIM?

Başarılı olmalıyım ki benden sonra gelenlere de örnek olayım. Konak’ta herkesin katılmasını istiyorum yönetime. Sık sık bir araya geleceğiz, tartışacağız, çözüm önerilerini mutlaka dikkate alacağım. Börklüce bunu bin 400'lü yıllarda başarmış, biz niye başarmayalım? Her aşamasında demokratik, ilkeli ve şeffaf olacağım. İlkeliyi özellikle belirtiyorum. Hele bu dönemde CHP belediye başkanları yargının, işadamlarının, basının teslim alındığı bir dönemde teslim olmayacak, ülkesi, geleceği için mücadele edecek.

GÜZELYALI-GÖZTEPE’DE TRAFİK SIKINTISI VAR

Güzelyalı-Göztepe’de ciddi trafik sıkıntısı var. Hatay’da bir otopark yapıldı ama yetmiyor. İyi etüdler yapılarak o bölgede, kamulaştırma yaparak ya da yer altı otoparkı yaparak sorunu çözmemiz lazım. Altıntaş’ta ciddi otopark sıkıntıları var. Tümü planlamayla yapılacak. Yüksek yapıların olduğu yerde yeni yapılar bulmak gerekiyor.

YAŞLI BAKIM EVLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIM

Konak, SİT ve bir tarafı deniz. Güzelyalı, Göztepe’de yaşlı bakım evlerini yaygınlaştıracağım. Hiçbir yaşlı kendini yalnız hissetmeyecek. Konak’ta kreş sıkıntısı var. Birçok kadın Konak’ta çalışıyor. Çocuğunu güvenle bakılacak kreşe ihtiyacı var. Narlıdere’de oturuyor, Konak’ta çalışıyor, bizim kreşe sabah bırakacak, akşam alıp evine gidecek.

KARDEŞ KÖYLER EDİNİP TOPRAK GÖRMEYEN ÇOCUKLARI DOĞAYLA BULUŞTURACAĞIZ

Konak’ta yaşayan çocuklar toprak görmüyor. Başarabilirsek kardeş köyler edinip, çocukları bu köylere götürüp toprakla, doğayla tanışmasını sağlayacağız. Konaklılar denizle barıştığı gibi toprakla da buluşmuş olacak.

7/24 YAŞAYAN BİR KENT HAYAL EDİYORUM

Konak’ın 360 bin yerleşik nüfusu var. Konak nüfusu 700 bini buluyor geceyle birlikte. Gündüz de bir buçuk milyona ulaşıyor. İnsanlar günün çoğunu Konak’ta geçiriyor. 7/24 yaşayan bir kent hayal ediyorum. Çimlerin üzerinde bazen yüzbinlerce genç oturuyor. Geceleri bazen güvenlik sıkıntısı oluşabiliyor. Emniyetle çalışacağız. Birçok sokağı yayalaştıracağız. Bir de açık sahneler oluşturacağız. Gençlerin gelip üretimini paylaşacağı açık sahneler yapacağım. Konak’ın her yerinde olacak. Mahalle aralarında bile olacak. Tiyatro, müzik yapabilecekler.

SANAT MECLİSİ KURACAĞIZ

Belediyenin derdi yapacağı sanat politikaları ile kalıcı şeyler üretmektir. Sanat Meclisi oluşturmak istiyorum. Belediye başkanı şu sanatçıyı getirin demesin, mecliste bunu tartışarak karar verilmeli. Popüler kültürden uzak duran, üreten bir belediye olacağız.

KONAK’TA HALKEVLERİ MODELİ ÇOĞALTILABİLİR

Halkevleriyle siyasete adım attım. Uzun yıllar halkevlerinde başkanlık yaptım. Halkevleri 1932 yılında kurulmuş. Orada herşeyi öğrenebiliyorsunuz. Halkevleri modeli çoğaltılabilir.

Etiketler
Seçim