Erdoğan 'Gezi yalanına' yeniden sarıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan 'Gezi yalanına' yeniden sarıldı!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi mağduriyet edebiyatı için yen bir şey bulamayan Erdoğan, Gezi Parkı Direnişi'nde eylemcilerin Dolmabahçe'de Bezmialem Valide Sultan Camii'ne bira şişeleriyle girdiği yalanına yeniden sarıldı.

Hatırlanacağı üzere Gezi Parkı Direnişi sırasında polis müdahelesi sonrası eylemciler Bezmialem Valide Sultan Camii'ne sığınmış, doktorlar camii içinde yaralılara müdahale etmişti.

İMAM "CAMİİDE İÇKİ İÇİLDİ" İFTİRASINI YALANLAMIŞTI

Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii imamı Halil Necipoğlu ise yaptığı açıklamada "Cami içerisinde alkol kullanan herhangi birisi görmedim" demişti.

Erdoğan 'Gezi yalanına' yeniden sarıldı! - Resim : 1

Ankara'daki tren faciasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içinde hesap sorulacağından emin olunuz. Bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir alınacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Konya'da toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 kalem projenin toplu açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz perşembe günü Ankara-Konya YHT'nin Ankara çıkışında yaşanan kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet, yakınlarına baş sağlıığı diliyorum. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içinde hesap sorulacağından emin olunuz. Bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir alınacaktır.

GEZİ EYLEMLERİ

Hızlı treni Konya'ya getirdik mi? Getirdik. Bir de bunlara sorun ya siz ne yaptınız? Sağ olsun belediyecilikte gerçekten Tahir kardeşimizin, önceki kardeşlerimizin Konya'ya hizmetleri oldu. Kardeşlerim sadece son 5-6 yılımızı gözden geçirdiğimizde maruz kaldığımız saldırılardan Allah'ın ve mileltimizin desteğiyle altından kalktık. 10 tane, 12 tane ağacı bir yerden bir yere sökülüp dikilecek kıyameti koparacaklar. Dinlemediler. Bay Kemal Taksim Meydanı'na geldi. Bezmi Alem Camisi'ne bira şişeleriyle girdiler. Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisimizi yağmaladılar. Bazıları ağlıyorlar 'Benim oğlumun suçu yok,' diye. Suçu yoksa çıkar. Şehitlerimizi, gazilerimizi untumadık. Bunların hesabını ödetmezsek Allah'a hesabını veremeyiz.

Etiketler
Ankara YHT kazası Konya