CHP'li Faik Öztrak: Millet hesabını sorar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Öztrak MYK'nın gündeminin ana gündeminin ekonomi olduğunu belirtti. Öztrak gazetecilerin soruları üzerine Muharrem İnce'nin eleştirilerine de yanıt verdi.

Faik Öztrak'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Bugün, ekim ayı sanayi üretim rakamları açıklandı. Geçtiğimiz ay başlayan gerileme bu ay da devam ediyor. İmalat sanayiindeki daralma ise daha da derin. Bu ekonomide yaşanacak çok sert bir daralmanın işaretidir.

GENCİNE İSTİHDAM SAĞLAYAMAYAN BİR YÖNETİM

Eylül ayı işsizlik rakamları geçen yılın aynı ayına göre 1 puan artmış. Hep söylüyoruz, bu ülkenin en önemli üstünlüğü genç nüfusudur. Ailelerimizin umudu gençlerimiz arasındaki işsizlik çok daha vahim bir tabloyla artmış. Türkiye'de her 100 işsizden 29'u üniversite mezunu. Bu gençler ülkenin geleceği olarak okutuldu, yatırım yapıldı ama bu gençler şu anda işsiz. Gencine istihdam sağlayamayan bir yönetimle karşı karşıyayız.

İŞSİZLİK MİLLETİN CANINI YAKIYOR

Erdoğan işsizlik için, "bu mevsimlik bir meseledir" dedi. Geçmişte de enflasyonları böyle mevsimlere bağlarlardı. Son 7 aydır işsizlik sürekli artış eğiliminde. Keçiören'den saraya taşındıkları günden bu yana milletten koptular, ya da sorun yokmuş gibi yaparak sorunları atlatırız diye düşünüyorlar.

Onların işsizlik diye bir sorunu olmayabilir, ama işsizlik milletin canını yakıyor. Eğer ülkede işsizlik artıyorsa, dolar inse neye yarar, faiz düşse neye yarar?

Ekonominin iyileştiğini söyleyenlere sesleniyorum: 6 milyon insanımız işsiz. Bu nasıl işlerin yolunda olduğu ekonomi? Bu işler aspirin tedavisiyle olmaz, pansuman ile geçiştirilmez.

Bugün geldiğimiz nokta da bu işlerin faturasını milletimiz ödüyor. Bugün bir tek sebebi var: İktidarın yanlış politikaları. Millet de bunun hesabını önüne gelen ilk sandıkta soracaktır.

Tarımda kendi kendine yeten bir ülkeyi ele muhtaç hale getirdiler. Türkiye'nin dış ticaret açığı büyüdükçe büyüdü. Biz hep uyardık. Bu ülkenin üretim tabanını eritiyorsunuz dedik, borç alan emir alır dedik. Ne oldu? ABD'nin başkanı ultimatomu verdi 24 saatte papazı oval ofise gönderdiler.

Bunun adı bilinçli taksirle adam öldürmedir, kaza değil

Bu ülkede tren devrilir, sebebi hava koşullarıdır. Madenciler can verir, derler ki bu madenciliğin fıtratında var.

9 tane vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ankara'da gerçekleşen bu son kaza, 2018 yılında gerçekleşen 2. büyük kaza (demiryolları için.)

Çorlu'da yaşanan kazayla ilgili ciddi bir rapor yazmıştık. Kazanın hatalar ve ihmaller zinciri sebebiyle gerçekleştiğini açıkça ortaya koymuştuk.

Vakit geçirmeden önlemler alınmalı dedik. Saray ve sarayın bekçisinin oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Çorlu'daki kazayla ilgili yargılama süreci hala başlamadı. Bu ölümlü tren kazalarındaki artış devlet demir yollarında bir şeyin ters gittiğini ortaya koyuyor.

Bunun adı bilinçli taksirle adam öldürmedir, kaza değil!

KAZANIN TEK BİR SORUMLUSU VAR

Tüm kazalara fıtrat anlayışıyla bakınca ne liyakat, ne teknoloji ne de istifa gibi çağdaş değerler kalıyor. Onlarca vatandaşımızın yitip gitmesine göz yumanlar bunun hesabını soranlara siyaset yapmayın diyor

Kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı'dır. Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından ulaştırma bakanından istifa etmesini bekliyoruz.

SARAY PROGRAMI DESEYDİNİZ!

2. 100 günlük eylem planını açıkladılar. Bu planda EYT yok, 3600 gösterge yok, çiftçi yok. Bol bol adrese teslim proje ilanı var.

5 yıllık cumhurbaşkanı programı var bi de. Bu program nereden çıktı? Buna 5 yıllık saray programı deseydiniz daha doğru olurdu.

Sorular üzerine;

MUHARREM İNCE'NİN ELEŞTİRİSİ

İstanbul'da aday belirlenme sürecini PM'miz götürüyor. Kurultayımızdan sonra PM en yetkili organımız. Bu süreci mümkün olduğu kadar hatasız götürmeye çalışıyoruz. Bu tarz cümlelerin seçim öncesi sürece yararlı olduğunu düşünmüyorum.

Irak'a operasyon - son zamanlarda her ne hikmetse seçimler öncesi bu operasyonları davulla zurnayla yapar hale geldik. orada bir sıkıntı varsa bu işleri davulla zurnayla yapmazsınız. Ülkenin geleceğine, bekasına yönelik bir tehdit varsa bu işi propaganda malzemesi yapmadan halleder geçer giçersiniz.

Etiketler
Faik Öztrak