ÖDP seçimde ‘kamucu yerel hizmet’ isteyecek

Kırklareli’nde “Trakya kent ve Ekoloji Çalıştayı” gerçekleştirildi.

ÖDP seçimde ‘kamucu yerel hizmet’ isteyecek

Kırklareli’nde Özgürlük ve Dayanışma Partisi ( ÖDP ) tarafından organize edilen, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın katıldığı “Trakya kent ve Ekoloji Çalıştayı” gerçekleştirildi.

‘Bu zihniyet ile cinayetler son bulmaz’

Kırklareli Esnaf ve Sanatkar Odası salonunda dün düzenlenen çalıştaya yoğun ilgi gösterildi.
Trakya Kent ve Ekoloji Çalıştayı, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın açılış konuşması ile başladı. Taş konuşmasında, “Partimizin Trakya Bölge örgütleri olarak Kent ve Ekolji Çalıştayı için burdayız. Bölge için bir acil eylem planı hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte buradan çıkacak eylem planını partimiz ve diğer bileşenler ile ortaklaşa hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

“13 Aralık Perşembe günü Ankara’nın göbeğinde bir cinayet daha işlendi. Bu cinayetin adı sosyal cinayettir. Yüksek Hızlı Tren faciasında 9 yurtaşımızı kaybettik” diyen Taş, “Ailelerine başsağlığı diliyoruz. 86 yurttaşımız yaralı. Yaralı yurtaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu cinayet ilk değil, bu zihniyet, bu anlayış devam ettiği sürece bu cinayetlerde son olmayacaktır” dedi.

Sorumluluğumuz kenti kazanmak

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın açıklaması şöyle devam etti: “Önümüzde yerel seçimler var. Önümüzdeki yerel seçimlerde ÖDP kentlerimizi sermayenin ve Saray’ın tahakkümünden kurtarmak amacıyla yerel hizmetlerin kamulaştırılması talebi etrafında sokaklardan, mahallelerden yükseltilecek bir mücadele ile kentlerimizi kazanmayı bir hedef olarak önüne koyuyor. Bu sadece bizim yerel seçimlerle sınırlayabileceğimiz bir mücadele değildir. Kentsel çelişkiler, kentsel sorunlar ve kent meselesi ve Trakya meselesi yerel seçim gündemine sıkıştırılabilecek bir mesele değil. Kuşkusuz biz yerel seçim sürecinde yerel meseleleri tartıştırmak, bu meseleler etrafında bir kent hareketi yaratmak konusundaki üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.”

Etiketler
Kırklareli Seçim