İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler

İYİ PARTİ ile ittifak yapan CHP’nin, kendisine bırakılan büyükşehirlerdeki adayları büyük oranda netleşti. İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler...

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler

CHP PM 18 Aralık Salı günü toplanarak, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adaylarını belirleyecek.

Düzgün Haber'in haberine göre, İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrası adaylarını büyük oranda netleştiren CHP’de, Salı günü PM’nin gündemine getirilmesi beklenen 7 Büyükşehir adayının şu şekilde sıralandığı öğrenildi:

İSTANBUL’A GENÇ ADAY

CHP’nin 18 Aralık tarihinde yapacağı PM toplantısında İstanbul Büyükşehir adaylığına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesinin kesinleştiği bildiriliyor. İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü ilçe belediye başkanı da ilan edilecek.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 1

ANKARA’DA YAVAŞ YAVAŞ FİNAL!

İttifak görüşmelerinde İYİ Parti ile CHP arasında paylaşılamayan Mansur Yavaş’ın CHP Ankara’dan adaylığının kesinleştiği ifade ediliyor. Adaylık konusunda ser verip sır vermeyen Yavaş, CHP yönetiminin vereceği kararı bekliyor.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 2

İZMİR YİNE AZİZ KALABİLİR

İttifak görüşmelerinde CHP’ye bırakılan ve Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını ilan ettiği İzmir’de de sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından aday furyasının yaşandığı İzmir büyükşehir adaylığı için CHP yönetiminin, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi’nin karşısına yeniden Aziz Kocaoğlu’nu çıkarmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 3

BURSA’DA İTTİFAKIN ADAYI NETLEŞTİ

İYİ Parti- CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı da netleşti. 24 Aralık’ta yapılacak CHP Parti Meclisi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, büyükşehir belediye başkanı olarak ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 4

ANTALYA’DA İTTİFAKIN ADAYI DA BELLİ

İYİ Parti’nin işbirliği görüşmelerinde ısrarla istediği illerin başında gelen ve son anda CHP’ye bırakılan Antalya’da da aday netleşti. CHP’nin Antalya’da büyükşehir için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i aday göstermesinin kesinleştiği öğrenildi.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 5

ADANA’DA ZEYDAN İSMİ ÖNE ÇIKTI

CHP’de Adana Büyükşehir adaylığı içinse Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın isminin büyük oranda netleştiği belirtiliyor.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 6

MERSİN’DE KUYUCUOĞLU SÜRPRİZİ

İYİ Parti ile yapılan görüşmelerde herkesin kendi adayını çıkarmaya karar verdiği Mersin’de ise CHP ezber bozacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Fikri Sağlar ve Vahap Seçer gibi güçlü adayların yer aldığı Mersin’de Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir adayla Serdal Kuyucuoğlu’nu büyükşehir’e aday yapmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun, Sağlar ve Seçer’e ise Mersin’in en büyük ilçelerini teklif ederek büyükşehiri garantiye almaya hazırlandığı ifade ediliyor.

İşte CHP'de 7 il için konuşulan isimler - Resim : 7