Hakan Şişik: Kadıköy Start up merkezi olacak

Kadıköy Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Hakan Şişik, "Kenti yeniden tasarlayacağız" dedi.

Hakan Şişik: Kadıköy Start up merkezi olacak

CHP’den Kadıköy Belediye başkan aday adayı olan iş insanı Hakan Şişik Kadıköy’ü, kente bakış açısını ve projelerini anlattı. “Kadıköy sensin Kadıköy senin” sloganı ile yola çıkan Şişik, “Yönetim anlayışımızın merkezi insan şiarı ile çalışmalarımıza başladık” dedi. Cumhuriyet'e konuşan Şişik, belediye başkan aday adayı olmasının amacını “Kenti tüm unsurlarıyla tekrardan tasarlamak ve geliştirmek” olarak açıkladı.

Biraz kendinizi tanıtır mısınız?

1979 Kadıköy doğumluyum. Sırasıyla İlhami Ahmet Örnekal ilkokulu, Eyüboğlu Lisesi, Franklin Pierce University, New Hampshire ABD Uluslararası Finans, University of Massachusetts, Boston A.B.D. Ekonomi üzerine eğitim aldım. 2009-2014 yılları arasında CHP Kadıköy Belediye Meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis üyeliği görevlerinde bulundum. Görev sürem boyunca ‘Gençlik ve Siyaset’ konulu paneller düzenledim. Birçok dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundum. Evli ve 2 kız çocuğu babasıyım.

Kenti geliştirmek

Belediye başkanlığına neden adaysınız?
Kadıköy ve Kadıköylü özelinden bakarsak ilk akla kültür, sanat ve spor gelir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ve işleyişini geliştirmemiz gereken kentlerden birinde yaşıyoruz. Yeni bir disiplin olan “STEM” sistemiyle yani fen, teknoloji, mühendislik ve matematik stratejisi ile belediye hizmetlerinde üretken, toplumcu ve yaratıcı çözümler üretmenin yollarını bulmalıyız. Bu noktadan yola çıkarak sadece mekânsal projeler üretmek değil, kenti tüm unsurlarıyla tekrardan tasarlamak ve geliştirmek amacındayız. Bu amaç ve sebeplerle Kadıköy Belediye Başkanlığı’na adayım.

Kentsel Dönüşüm Rehberi

Projelerinizi anlatır mısınız?

Projelerimizi iki ayrı perspektifte ve ölçekte değerlendiriyoruz; mekânsal ve vizyon projelerimiz. Mekânsal projelerden bahsedecek olursak; Atatürk Kültür Merkezi, Mustafa Güzelgöz Kütüphanesi, Khalkedon Kent Müzesi, Engelsiz Yaşam Evi, Kusursuz B+1 Kafe, Çocuk Sağlığı Merkezi, Kreşler, Ekolojik Parklar, Yurt Binaları, Hayvan Barınma ve Bakım Merkezi, Afet Koordinasyon Merkezi ve Aktif Emekli Merkezi gibi sosyal belediye hizmetlerini içeren çalışmalarımız mevcut.
Mekânsal projelerimizin yanında vizyon projelerimize kentimizin geleceği adına çok önem veriyoruz. Öncelikle belediyemizin tüm hizmetlerini elektronik ortamda sağlayacak dijital altyapı sistemi olan KADAS’ı kuracağız.

En önem verdiğimiz konulardan biri “STARTUP Kadıköy”. Kuracağımız sistem ile kentler arası fikir alışverişlerinin, projelerin, sempozyumların yapılacağı, girişimcileri dünya ile buluşturacağımız bu yapı sayesinde Kadıköy’ü “STARTUP” kenti haline getireceğiz. İlçemizdeki yapıların çevreyle uyumlu, kent estetiğine uygun, bölgenin sanatsal ve kültürel değerini yükselten yapılar olmasını sağlayacak “Kentsel Tasarım Rehberi” hazırlayacağız. Dönüşümün sosyal ve çevresel etkilerinin değerlendirileceği, merkezine insanı alan, bünyesinde uzman mühendis ve hukukçuların bulunacağı birimimizle “Kentsel Dönüşüm Rehberi” oluşturacağız. Ve tabii ki sanat, cadde festivalleri ve şenliklerle sanatı sokağa indireceğiz ve bu konuda çok heyecanlıyız. Düzenleyeceğimiz tüm festivaller bölgeyi hem ekonomik hem de sosyolojik yönden kalkındıracaktır.

Etiketler
Kadıköy