Hakan Ataklı projelerini açıklamaya devam ediyor

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Ataklı, Esenyurt için hazırladığı projelerini açıklamaya devam ediyor.

Hakan Ataklı projelerini açıklamaya devam ediyor

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Ataklı, Esenyurt için hazırladığı projelerini açıklamaya devam ediyor.

Daha önce altı farklı projeyi bütünleştiren “Altıok” projesini ve “Halk Meclisi Projesini” kamuoyu ile paylaşan Ataklı, ilçeye nefes aldıracak bir dizi proje daha açıklayarak toplamda 16 proje açıklamış oldu.

İşte Hakan Ataklığının açıkladığı o projeler:

OTOPARK PROJESİ

Esenyurt'ta cadde ve sokaklarda yaşanan otopark sorununa her mahalleye 2 kapalı ve 1 açık olmak üzere toplamda 3 otopark yaparak toplamda 100.000 araç kapasiteli otopark projesini hayata geçireceğiz. Değnekçi belediyeciliğe, değnekçilere, otopark rantına ilçemizde son vereceğiz.

CEP BELEDİYE PROJESİ

43 mahallede, belediyede yapılacak kurumsal her işlemi yapabileceği ayrıca halkın sorun, istek, dilek ve şikayetlerini bildirebileceği CEP BELEDİYE birimleri oluşturulacak halk belediyenin ayağına değil; belediye halkın ayağına gelecek.

Bu şekilde Esenyurtumuzun büyük coğrafi konumu nedeniyle çok uzak mahallerdeki vatandaşımız belediyeye ulaşmak adım mesafesinde olacaktır. Vatandaşımız merkez belediyemizde yapılan her hizmete her işleme mahallesinde ulaşabilme şansına erişmiş olacaktır.

ACİL SAĞLIK MÜDAHALE VE KORUMA MERKEZİ

Her mahalle için tahsis edilmek üzere 43 adet ambulans Cep Belediyelerimizde hazır bulundurulacaktır.Vatandaşın bileceği telefon numarası ile mesai saati dahilinde tüm cep belediyelerde mesai saati haricinde Merkez belediyemizde olmak üzere 24 saat hizmet sunacaktır.

BITKISEL ATIK YAĞ TOPLAMA MERKEZLERI

Her mahallede bıtkısel atık yağ toplama merkezlerı ve dönüştürme üniteleri oluşturulacaktır. Toplanan atık mutfak yağının karşılığında halkımıza bedeli ödenecek yahut bedeli karşılığı yemeklik mutfak yağı sunulacaktır.

İŞSİZ DESTEKLEME VE YARDIM PROJESİ

İşsiz olanlara iş bulma konusunda ön ayak oluncak her türlü yardım ve girişimde bulunulacaktır.Esenyurt'ta bir tek işsiz kalmayana dek işsizlikle mücadele edilecektir.Çevre fabrikalar, esnaflar ve ALTIOK PROJESİ bu alanda kaynak olacaktır.

KREŞ VE ETÜD MERKEZİ PROJESİ:

Belediyemiz Bünyesinde Kreş Ve Etüd Merkezleri Kurulacak ve bu merkez, Cep Belediye Bünyesinde Olmak Üzere 43 Mahallede 86 Kreş ve Etüt Merkezi şeklinde oluşturacaktır. Nedir Kreş ve Etüd Merkezleri? İşlevi ne olacak? Sorularının cevabı: İlçemizdeki yurttaşlarımızın gelir düzeyleri dikkate alındığında, çocuklu ailelerde, kadınların da, çalışarak aile bütçesine katkı sunması önemlidir. Ancak, çocukları olan ailelerde, kadınlarımız çalışmak istese de, çocuklarını özel kreşe ya da etüd merkezlerine verecek konumda olmadıklarından, bu nedenle çalışamamaktadırlar. Biz sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak, her mahallede en az bir kreş ve etüd merkezi açarak, bu konumda olan ailelerimize öncelik vererek, çocuklarını ücretsiz olarak gönderecekleri kreş ve etüd merkezlerini ilk bir yıllık süre içinde hayata geçireceğiz. Böylece, hem ailede her iki eş çalışarak aile bütçesine katkı sunacak hem de çocuklarımızın eğitilmesi ve bakımına belediyemiz katkı sunmuş olacaktır. Bu hizmetleri belediyemiz ücretsiz olarak yapacaktır. Bu tarz hizmetler için, kaynak esas olarak Belediyemiz olmakla birlikte, bölgemizde bulunan büyük işletmeleri sponsor yaparak geliştireceğiz. Etüd Merkezleri üniversiteye hazırlanan gençlerimizin sınav öncesi eğitim ve gelişimlerini de kapsayıcı nitelikte olacaktır.

TIBBİ ATIK TOPLAMA BİRİMLERİ

HER MAHALLEDE TIBBİ ATIK TOPLAMA BİRİMLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Cep belediye bünyesinde oluşturulacak olan bu birimler kullanılmayan gereksiz ilaçları ve medikal malzemeleri mahalle halkından toplayarak hem ilaç-sağlık güvenliği sağlayacak hem de kazanılması muhtemel ilaç ve medikal malzemeleri

İSTANBUL ECZACI ODASI VE TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ bünyesinde oluşturulacak komisyonlar kontrolünde milli gelir ve hizmet olarak yine halkımıza geri dönüşümü gerçekleştirilecektir.

ESENYURT SPOR MERKEZİ

İstanbul'un en büyük spor merkezi kurulacak. Her alanda,her spor dalında dünya çapında yarışacak sporcu çocuklar yetiştireceğiz.
Esenyurt Spor Merkezi sözde değil özde bir spor merkezi olacak..

ENGELLİLER EĞİTİM VE SOSYAL TESİSİ

Engelli vatandaşlarımız için spordan, sanata, eğlenceden eğitime ve dinlenme tesisleri ile hayat bulan bulduran tesis kurulacaktır.Tesise gün içerisinde adresten teslim alan adrese teslim eden ring servisleri konulacaktır.

Etiketler
Hakan Ataklı Esenyurt