CHP'li Budak: Odalarımızla birlikte çalışacağız

CHP'den aday adayı olan Başak Kamacı Budak, Didim Ziraat Odası Delege Seçimleri öncesi, seçime katılacak tüm delege adaylarına başarılar diledi.

CHP'li Budak: Odalarımızla birlikte çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Didim Belediye Başkan Aday Adayı Başak Kamacı Budak, 16 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Didim Ziraat Odası Delege Seçimleri öncesi, seçime katılacak tüm delege adaylarına başarılar diledi.

Budak, "Didim Belediye Başkan Aday Adayı olarak, Didim’de çiftçimizin kalkınması, üretim kapasitemizin ve çeşitliliğinin arttırılması yönünde gerekli çalışmaları önümüzdeki dönemde, Didim Ziraat Odamız ile birlikte uyum içinde yürütmeye hazırım" dedi.

Başak Kamacı Budak şu açıklamalarda bulundu:

“Yerelde ekonomik kalkınmanın en önemli sacayağı olan Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı yaşama geçirmek zorundayız. Bunu başarmak için çiftçimizi temsil eden Ziraat Odaları ile Belediyelerimizin ortak ve koordineli çalışmasını gerçekleştireceğiz.

İlçemizde 2001 yılından beri faaliyet gösteren Didim Ziraat Odası’nın 16 Aralık tarihinde gerçekleştireceği delege seçimlerinin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diler, seçimlere katılacak tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim. Kazananın Didim çiftçisi ve köylüsü olacağına inanıyorum.

Didim Belediye Başkan Aday Adayı olarak, Didim’de çiftçimizin kalkınması, üretim kapasitemizin ve çeşitliliğinin arttırılması yönünde gerekli çalışmaları önümüzdeki dönemde, Didim Ziraat Odamız ile birlikte uyum içinde yürütmeye hazırım.

Didimli çiftçinin sorunlarını çok iyi bilen biri olarak, her zaman topraktan ve köylüden yana bir anlayışla; “Üreten Bir Didim İçin Önce Tarımsal ve Kırsal Kalkınma” modelimizi yaşama hep birlikte geçireceğiz.

Bunun İçin;

1. Didim’in hazine arazilerinin rant amaçlı talanını önleyerek, Didimli çiftçilerimizin bu arazileri tarımsal amaçlı kullanmasını sağlayacağız.

2. Çiftçimizin, köylümüzün alın terinin karşılığını alması için Didim Tarımsal-Kırsal Kalkınma Kooperatifini Kuracağız. Bundan sonra çiftçimizin ürününün kefili, yerel yönetim olarak biz olacağız.

3. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz.

4. Ürün çeşitliliğinin arttırılmasına öncülük edeceğiz.

5. Didim’in zeytiniyle marka haline gelebilmesi için hızlı ve sistemli çalışmaları hayata geçireceğiz.

6. Yerli tohumlarımızı ve ürünlerimizi koruma altına alacağız.

7. Tarım ve turizm faaliyetlerini, Agro-Turizm (Kırsal Turizm)’de buluşturacağız. Böylece köylerimizin de turizm gelirlerinden pay almasını sağlayacağız.

Kısa başlıklar halinde özetlemeye çalıştığımız “Tarımsal-Kırsal Kalkınma Modelimizinin” detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 16 Aralık 2018 tarihinde yapılacak Didim Ziraat Odası Delege Seçimlerine katılacak tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Birlik ve beraberlik içinde; Didim’in zeytinine, pamuğuna, köylüsüne, çiftçisine, toprağına ve bereketine sahip çıkacağız.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi;

“Toprak O Kadar Cömerttir Ki, Dökülen Her Damla Alın Terinin Karşılığını Verir”

Didim’de alın terimize sahip çıkacağız ve çiftçimiz ile Üreten Bir Didim’i Yaratacağız...

Etiketler
Seçim