Mustafa Akın Özerdem: Birlikte yöneteceğiz

Mustafa Akın Özerdem, "Şişli’yi Şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk, adillik, tutarlılık, verimlilik ve katılımcılık ilkelerine dayanarak yöneteceğiz." dedi.

Mustafa Akın Özerdem: Birlikte yöneteceğiz

CHP’den Şişli Belediye Başkan Aday Adayı olan Mustafa Akın Özerdem neden aday olduğunu, projelerini ve yapmak istediklerini anlattı. Birgün gazetesinden Dilara Şimşek'e konuşan Özerdem, “Halkın yönetim süreçlerine etkin olarak katıldığı, insan odaklı toplumcu belediyecilik yapmak üzere göreve talip oldum” diyor.

►Şişli’ye neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?
Şişli yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin en gözde yerleşim merkezlerinden. İyi bir sosyal demokrat belediyecilik örneği yaratılması açısından özel önem taşıyor. Bunun için de yapılacak çok fazla iş var. 30 yıllık iş ve 20 yıllık siyaset tecrübemi, örnek projelerle Şişli halkının yararına sunmayı hedefliyorum. Şişli’yi, Türkiye’de ve dünyada, çağdaş, medeni yaşamın, güçlü dayanışma ve kardeşliğin, huzur ve refahın örnek kenti yapma vizyonuyla hareket ediyorum. Yöntemim; veriye dayalı şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk, adillik, tutarlılık, verimlilik ve katılımcılık ilkeleri üzerine oturmuş, iyi yönetişim olacak.

► Şişli’nin öncelikli sorunları olarak neleri görüyorsunuz?
Şişli’nin önemli altyapı sorunları yok. Çarpık kentleşme, kentsel dönüşüm, trafik, gürültü, plansızlık gibi üst yapı sorunlarımız var. En önemli kentsel dönüşüm alanı Okmeydanı. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde oturanlar lehine, daha sağlıklı şartlarda yaşamalarını sağlayacak bir dönüşüm gerekiyor. Kuştepe ve İzzetpaşa mahallelerinde tapu ve kentsel dönüşüm sorunları var. Gülbağ Mahallesi’ndeki dere bölgesinin ele alınması gerekiyor. Nişantaşı’nın kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Torun Center’ın bulunduğu bölge de yeniden yapılandırılmalı. Trafik ve otopark sorunumuz ciddi boyutlarda. Eğlence mekanları yüzünden ilçemiz giderek Beyoğlulaşıyor. Şişli sakinleri plansız, programsız ilerleyen bu süreçten çok şikayetçi. İsteyen, istediği yerde kafe, restoran, meyhane açamamalı.

► Bütün bunları nasıl yapacaksınız?
Halk katılımıyla, halk yararına yapacağımız büyük kentsel dönüşüm projelerinde Şişli halkı için ortak alanlar kazanmak ve bunları değerlendirmek istiyoruz. Bu kentsel dönüşüm projeleri bizim finansal kaynak yaratma düşüncemiz için de önemli. Yaratılan kentsel değeri aynı zamanda finansman kaynağı olarak da kullanmak istiyoruz. Şişli’nin zenginlikleri Şişlililerindir. Belediyeye ait mallarla ilgili dava sürecini de dikkatli bir şekilde takip edeceğiz.

► Halk yönetim süreçlerine katılabilecek mi?
Atacağımız tüm adımlarda, vatandaşlar kapsayıcı şekilde kararlara dahil olacak. Kent Konseyi, Mahalle Meclisleri, bunların temsilcilerinden oluşan Halk Meclisi, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları bu süreçte aktif olacak.

► Şişli’nin şu anda marka olduğunu düşünüyor musunuz?
Şişli bir marka ama yıpranmış bir marka… Yeniden marka yapacağız. Avantajları yeterince değerlendirilmiyor. Modacıların, tasarımcıların çoğu burada çalışıyor. Büyük bir tasarım, moda festivali, klasik müzik ve Caz festivalleri yapılabilir. Atatürk’ün evinin burada olması çok önemli bir nokta. Kurtuluş Savaşı bu evde planlanmış, ülkemizin kaderi Şişli’de yazılmış. Çok büyük bir kültürel birikimimiz var. Bunları değerlendirmek ve Şişli’yi yeniden marka yapmak için büyük bir heyecan duyuyoruz.

PROJELERİMİZ ŞİŞLİ’DE YAŞAYAN HERKESİ KAPSIYOR

► Projeleriniz neler olacak?
Projelerimizin ana hatlarından bahsetmek isterim. Yoksulların aç ve açıkta kalmaması, iş sahibi olması ile ilgili projelerimiz var. İşsizler, engelliler ve LGBTI+ bireyler için iş edindirme programı uygulayacağız. Hizmetlerimiz; engelliler, bakıma muhtaç kişiler ve hastaların ayağına gidecek. Gebe, yeni anne ve yatalak, özel bakım isteyen hastalar evde sağlık hizmetinden yararlanacak. İkinci kadın sığınma evini, daha yüksek kapasite ile açacağız. Kadınların istihdamını arttıracağız ve girişimci olmak isteyenleri destekleyeceğiz. Belediye bütçesi, cinsiyete duyarlı olacak.
0-5 yaş arası çocuklar için, çocuk gelişimi ve eğitimi destek programı başlatarak, annelere, sağlık, malzeme ve eğitim hizmetleri sunacağız. Kreş bakım ve oyun merkezleri açacağız. Üniversite öğrencileri için yurt, gençler için gençlik merkezi kurma projemiz var. Her mahalleye bir spor salonu ve yüzme havuzu kazandırmak istiyoruz. Büyük bir kent kütüphanesi kurmayı düşünüyoruz. Göçmenlerin kayıt altına alınması ve insani koşullarda yaşaması için program yürüteceğiz. Hayvanlar için barınak, ücretsiz veterinerlik hizmeti, sahiplendirme, kısırlaştırma ve “evcil hayvan mezarlığı” projemiz var. Otopark imkanlarını arttırmak, yeşil alanları korumak ve çoğaltmak için çalışacağız. Amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. Kadın futbol, voleybol, basketbol, hentbol takımları kuracağız.

MUSTAFA AKIN ÖZERDEM KİMDİR?

1963’te İzmir’de doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Halen tekstil sektöründe, ortağı olduğu, yabancı sermaye ortaklı iki firmanın Genel Müdürlüğünü ve yerli sermayeli başka bir firmanın Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütüyor. Bursa CHP İl Yönetimi ve Şişli CHP İlçe Yönetiminde görevler aldı.

Etiketler
Şişli