Kılıçdaroğlu'ndan liste talimatı

CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmeler devam edecek. İttifak daha fazla yerde kazanmak için yeni stratejiler üzerinde çalışacak. CHP liste hazırlayacak.

Kılıçdaroğlu'ndan liste talimatı

CHP ve İYİ Parti arasında 30 gün süren iş birliği görüşmelerinin uzlaşıyla sonuçlanmasının ardından gözler, hem ittifakın partiler içindeki yansımalarına hem de mutabakata varılan belediyelerde hangi isimlerin aday gösterileceğine çevrildi.

Edinilen bilgilere göre, hem CHP hem de İYİ Parti, uzlaşmaya varılan belediyelerdeki adaylarını belirlerken, karşılıklı “hassasiyetleri” de gözetecek. Böylelikle iki parti tabanının da uzlaşabileceği adaylar üzerinde çalışılacak.

CHP kaynakları, 21 büyükşehirde varılan mutabakat dışında kalan belediyeler için de uzlaşma zemininin aranacağını ifade etti.

HEDEF; 3 BÜYÜKŞEHİR, 20 İL

Bu çerçevede iki partiden heyetlerin yeniden bir araya geleceği ve özellikle Erzurum, Kahramanmaraş ve Ordu büyükşehir belediyeleri ile 20 civarında il ve ilçeler için yeni bir strateji üzerinde çalışılacağı kaydedildi.

CHP, yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Yalova, Giresun, Burdur, Zonguldak ve Sinop ile Uşak’ta İYİ Parti’nin aday çıkarmamasını bekliyor. Bunun karşılığında, Erzurum, Kahramanmaraş, Isparta ve Osmaniye gibi belediyelerin İYİ Parti’ye bırakılabileceği belirtiliyor.

LİSTE TALİMATI

İki parti arasındaki ilçe belediyelerine yönelik pazarlık da devam edecek. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu’nun dün İYİ Parti’ye bırakılan 10 büyükşehirin bazıları için kurmaylarına talimat vererek, CHP’de kalması talep edilen ilçelerin listelerinin hazırlanmasını istedi.

Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun da dün Parti Okulu’nda bu ilçeleri çalıştı. (Şevket Yaman/ Milliyet)

Etiketler
İYİ Parti İttifak