Ersu Hızır: İzmir’i ve İzmirliyi çok iyi tanıyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Ersu Hızır, İzmir’i ve İzmirliyi çok iyi tanıyorum bu yüzden aday olmak benim için “İzmirlilere Karşı Sorumluluğumdur” dedi.

Ersu Hızır: İzmir’i ve İzmirliyi çok iyi tanıyorum

Nil KAHRAMANOĞLU/YURT - İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Ersu Hızır, İzmir’e dair projelerini anlattı.

‘AMACIMIZ MUTLU BİR İZMİR YARATMAK’

Tüm İzmirliler’in daha iyi ve daha güzel yaşamayı hak ettikleri düşüncesiyle yola çıktığını ifade eden Hızır, “Aday gösterilirsem her şeyden önce mutlu bir İzmir yaratacağız. Bize görev verildiğinde fark yaratmakla kalmayacağız. İzmir’i yeniden yapılandırıp ayağa kaldıracağız. Gelecek 50 yılın İzmir’ini planlayacağız. Tematik İzmir’i birlikte kuracağız. İnsan odaklı, işçinin, memurun, esnafın, kadının, öğrencinin, engellilerin gülen yüzü İzmir olacak. Bürokraside uzun yıllar görev yapmış biriyim. Gönlümü verdiğim, sevdalısı olduğum bu şehre planlayıcı, projelendirici, uygulayıcı olarak hizmet ettim. Bu yüzden şimdide bu “Kentte Karar Verici” olarak da hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

Ersu Hızır: İzmir’i ve İzmirliyi çok iyi tanıyorum - Resim : 1

ÜRETEN ŞEHİR ANLAYIŞINI KADINLAR SAĞLAYACAK

Kadınlara ve engelli yurttaşlara öncelik göstererek çalışacaklarının altını çizen Hızır, “Kadınların yüzü gülecek. Her mahalleye kreş yapılacak ve kadınların çalışma hayatına katılımın önünde ki engelleri kaldıracağız. Çocuklar güvenli ellerde kalırken kadınlar çalışma hayatına rahatça başlayabilecek. Katılımcı demokrasi ve üreten şehir anlayışını kadınlarla yaratacağız. Ayrıca İzmir’in her köşesini engelliler için kolaylaştıracağız. Her ilçeye ağır engelleri bulunan vatandaşlar için engelli merkezleri kuracağız. Yataklı ve tedavi gerekenler için hizmet ağları öreceğiz. İzmir’i engelsiz kent yaparak engellilerin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

BEYNİM, VİZYONUM VE CESARETİME GÜVENEREK ADAYIM

Son olarak 34 yılı aşkın bir süre belediyecilik serüveninin olmasının kendisine büyük bir avantaj sağladığını söyleyen Hızır, “Beynim, vizyonum ve cesaretime güvenerek aday oldum. En büyük fark 1 Nisan 2019’da mazbatayı alırsam gelir gelmez icraata başlayacağım. Çünkü diğer arkadaşlar belediyeciliği ve bürokratik işlemleri tanımak için en az 6 ay zaman geçirecekler. Bu yüzden şehrimizin daha yaşanabilir bir kent olması ve kentimizin daha konforlu olması için bu yarışta ben de varım diyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler
İzmir