Meclis’te ittifak kavgası

Bütçe görüşmelerinde AKP’li Mehmet Muş’un yerel seçimde HDP ile ittifak iddiası nedeniyle AKP ve İYİ Partili’ler arasında arbedeye varan tartışma yaşandı.

Meclis’te ittifak kavgası

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, muhalefetin arkasında Kandil’in olduğu kirli bir seçim pazarlığı yürüttüğünü ileri sürerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya gezisinde görüştüğü Alman Milletvekili Sevim Dağdelen’in PKK sempatizanı olduğunu ileri sürdü.

Muş, “CHP Grubu’na soruyorum, Kılıçdaroğlu PKK yandaşlarıyla neyi görüştü? Yoksa yerel seçimler için bu kişi üzerinden HDP ile ittifak müzakerelerinde mi bulundu?” dedi. CHP’lilerin otel lobilerinde HDP’ye “Siz büyükşehirlerde aday göstermeyin, ittifak yaptığımızı halka açıklamayın” diyerek bir yandan da İYİ Parti’yle ittifak görüşmeleri yaptığını ileri süren Muş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i “tek millet” söyleminden ‘HDP Kürt siyasetinin temsilcisidir” noktasına getiren nedenin ne olduğunu sordu.

Küfürlü arbede

Muş’un bu sözleri üzerine İYİ Parti’li Yasin Öztürk’ün küfürlü hakaret ederek bağırmasıyla genel kurul salonu karıştı. AKP ve İYİ Parti’li milletvekilleri birbirinin üzerine yürürken arbede yaşandı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın verdiği arada da iki partinin milletvekilleri arasındaki itiş kakış sürdü. MHP ve CHP’li milletvekilleri araya girerek ortamı sakinleştirdi. Aranın ardından Yıldırım’ın, Öztürk’e sarf ettiği ağır küfür nedeniyle İçtüzük gereği 2 birleşime katılmama cezası verilmesi teklifi AKP oylarıyla kabul edildi ve Öztürk salondan ayrıldı. Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP’li Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun Almanya gezisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Özel, AKP’li Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Cemalettin Kani Torun ile AKP’li milletvekillerinin de olduğu heyetin Sevim Dağdelen’in de aralarında olduğu heyetle yaptığı toplantıdan bir fotoğrafını gösterdi.

Etiketler
İYİ Parti HDP Kavga Seçim