Nagehan Alçı: CHP'de ünlü bir sanatçının adı geçiyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak kulis yazdı. CHP'de Üsküdar için ünlü bir sanatçının adının geçtiğini belirten Alçı, bu ismin Berhan Şimşek olduğunu ileri sürdü.

Nagehan Alçı: CHP'de ünlü bir sanatçının adı geçiyor

Nagehan Alçı, "CHP'de İstanbul ve Ankara tamam, sıra İzmir'de" başlığıyla yayımlanan yazısında "CHP'nin içi cadı kazanı. Bu her zamanki durum denebilir ama yerel seçimler yaklaştığı için iktidar savaşları doruk noktasında. Herkes kendi adayını çıkarma derdinde" görüşünü dile getirdi.

"Duyduğuma göre Kemal Kılıçdaroğlu bu nedenle genel başkan yardımcıları dahil parti içinden birileri üzerinden kendisine ulaşan araştırma sonuçlarına güvenmiyormuş ve herkesi bypass ederek yalnızca kendisine bilgi vermesi için 4-5 şirket ile anlaşmış. Sonuçlar doğrudan Kemal Bey'e geliyor" diyen Alçı, sözlerinin devamında şu iddiayı ileri sürdü:

Üsküdar kritik bir semt. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin adayı mevcut belediye başkanı Hilmi Türkmen yüzde 45.6 ile kazanırken CHP'nin adayı İhsan Özkes yüzde 43.1 almıştı. Gerçi Özkes'in eski müftü olması oyları artırmada rol oynadı denmişti ama neticede fark çok azdı.

— O nedenle Üsküdar'a aday belirleme konusunda özel bir gayret sarf ediyor CHP. Üsküdar'ı isteyenlerden birinin Berhan Şimşek olduğunu duydum. Bunu ilk kez ben yazıyorum. Şimşek, Üsküdar'ı çok istiyormuş ancak teşkilat son dönemdeki seçimlerde Şimşek'in ayağındaki bir rahatsızlığı öne sürerek sahada yeterince çalışmadığını düşünüyor. O nedenle son seçimlerde listelerde kendine gerilerde yer bulabilmiş ve Meclis'e girememiş. Şimdi bu açığını televizyonlara çok çıkarak kapamaya çalışıyor.

Etiketler
Nagehan Alçı Üsküdar Habertürk Kulis