CHP'li Karaca'dan Kızılcaköy direnişine destek

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca düzenlediği basın toplantısında Kızılcaköy direnişine destek verdi.

CHP'li Karaca'dan Kızılcaköy direnişine destek

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca düzenlediği basın toplantısında Polonya’da devam eden Birleşmiş Milletler 24. İklim Zirvesi’nden, Aydın Kızılcaköy’deki direnişe, Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrale çevre gündeminin kritik başlıklarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Biçer Karaca, doğa için mücadele veren herkesi 8-9 Aralık’ta Muğla’da düzenlenecek olan “Yaşam Alanları için Adalet” başlıklı Doğa Hakları Çalıştayı’na da davet etti.

İKLİM İÇİN HAREKETE GEÇ: HEMEN, ŞİMDİ, DERHAL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Polonya’daki iklim zirvesine değinen Biçer Karaca, zirvenin Türkiye’nin gündeminde magazin haberleri kadar bile yer almamasını eleştirdi.

Gezegendeki ortalama sıcaklık artışını 1,5 derecenin altında tutmak için acilen tüm ülkeler gibi Türkiye’nin de harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Biçer Karaca; Ak Parti’nin bu konuda adım atmak bir yana yoksul Afrika ülkeleri ve sular altında kalacak ada ülkelerini kurtarmak için oluşturulan fonlardan pay almak için kirli bir pazarlık yürüttüğünü ifade etti. Sinop’ta uğruna 700 bine yakın ağacın katledildiği nükleer santral projesinden Japonya’nın çekileceği haberlerini değerlendiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı “umuyorum bu iddialar yakın zamanda kesinlik kazansın” dedi.

“DOĞA İÇİN DİRENİŞİN NE YAŞI NE DE ÜLKESİ VAR”

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy’de yapılmak istenen jeotermal santrale karşı köylülerin direnişine jandarmanın TOMA ve biber gazıyla müdahale etmesini eleştiren Biçer Karaca, İsveç’te ülke liderlerinin iklim için adım atmamasını protesto ederek okul grevi başlatan 15 yaşındaki Greta Thunberg’in fotoğrafı ile birlikte Aydın Kızılcaköy’de direnişin sembolü olan Hatice Teyze’nin fotoğrafını göstererek sözlerine şöyle devam etti; “77 yaşındaki Hatice Teyzemiz Aydın Kızılcaköy’de yandaş bir firmaya tarım arazilerinin jeotermal enerji adıyla peşkeş çekilmesine karşı mücadele ediyor. Hatice Teyzemiz jandarmanın karşısına oturmuş; torunlarımızın geleceğine, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyor, topraklarımıza, havamıza, suyumuza ve Aydın’ın incirine, zeytinine sahip çıkıyor. Doğamız için geleceğimiz için direnişin ne ülkesi, ne yaşı, ne de sınırları var. İsveç’te 15 yaşındaki Greta, Aydın Kızılcaköy’de 77 yaşındaki Hatice Teyzemiz bizlere mücadelemizde umut veriyor, ses veriyor.”

Kızılcaköy’e giden Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın direnişteki köylülere saygısız davranışını, üslubunu ve kamu görevlisine yakışmayan tavrını eleştiren Biçer Karaca, köylülerin direnişine ses vermeyi sürdüreceğini söyledi.

DOĞA İÇİN MÜCADELE EDENLER 8-9 ARALIK’TA MUĞLA’DA BULUŞUYOR

Konuşmasının son bölümünü 8-9 Aralık’ta Muğla’da düzenlenecek “Yaşam Alanları için Adalet” başlıklı Doğa Hakları Çalıştayı’na ayıran Biçer Karaca; Türkiye’nin alanında uzman isimlerinin sağlıklı tarım ve gıda, atık sorunu, kıyıların, SİT alanlarını, ormanların ve yaban hayatın korunması için çözüm önerileri sunacağı etkinliğe çağrı yaptı.

Çalıştay’ın son bölümünde Türkiye’nin dört bir yanından yaşam alanları için mücadele veren insanların bir araya geleceği bir forum yapılacağına değinen Biçer Karaca; bu etkinlikte bir oturumun da Antalya’da doğa mücadelesi verirken haince katledilen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti anısına yapılacağını söyledi.

Etiketler
Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca