Erdoğan açıkladı: O çalışmadan vazgeçildi

Her seçimde birbirinden ilginç seçim afişleriyle tartışma yaratan AKP'den bu kez farklı bir açıklama geldi.

Erdoğan açıkladı: O çalışmadan vazgeçildi

Her seçimde birbirinden ilginç seçim afişleriyle tartışma yaratan AKP'den bu kez farklı bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda seçim kampanyalarında cadde ve sokakların bayrak ve afişlerle donatılmasıyla ilgili olarak, "Günümüzde buna ihtiyaç yok. Bunu ilkel buluyoruz. Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz" açıklamasında bulundu.

'AFİŞ ÇOK ESKİLERDE KALDI'

Afiş çalışmasını 'çok eskilerden beri yerleşmiş seçim kampanyası anlayışı' olarak nitelendiren Erdoğan, "Her yer parti bayraklarıyla, afişlerle donatılır. Biz bununla ilgili düzenleme yaptık, kimse buna riayet etmiyor. Bu kampanya tarzı uzun süre siyasette güç gösterisi olarak devam etti. Günümüzde buna ihtiyaç yok. Bunu çok da ilkel buluyoruz. Yazılı görsel medya, internet mecrası partilere ve adaylara çok geniş iletişim fırsatları sunuyor. Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini AK Parti olarak tamamen terk ediyoruz" dedi.

Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldıklarını belirten Erdoğan, afişlerin sadece parti teşkilatlarının olduğu yerlere asılacağını söyledi.

Seçim propagandasında sosyal medyaya ağırlık vereceklerini belirten Erdoğan, AKP teşkilatlarını sanal ortama taşıdıklarını söyledi.

Etiketler
Seçim