'CHP Ankara İl Örgütü bütün oyuncuları sahaya sürmeyi planlıyor!'

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, yerel seçimler öncesi Ankara ve ilçeleri için CHP'de adaylık için öne çıkan isimleri yazarak uyarıda bulundu.

'CHP Ankara İl Örgütü bütün oyuncuları sahaya sürmeyi planlıyor!'

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, yerel seçimler öncesi Ankara ve ilçeleri için CHP'de adaylık için öne çıkan isimleri yazarak uyarıda bulundu.

Saygı Öztürk'ün "Uzatmanın zamanı değil" başlıklı köşe yazısı şöyle:

"Seçimin en çekişmeli geçeceği büyükşehirlerin başında Ankara geliyor. CHP, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni Mansur Yavaş'la kazanmak istiyor. Eğer bu dönemde de seçim kazanılamayacaksa, bundan sonrası için “geçmiş olsun” demek gerekiyor.

Artık daha fazla zaman kaybetmeden seçimlerde İYİ Parti ile işbirliği yapılıp yapılmayacağı da, adaylar da daha fazla gecikmeden açıklanmalı. AKP'liler yol alırken, CHP hâlâ aday belirleyemeyen parti konumuna düşmemeli.

EN AZ 6 İLÇE

CHP'nin Ankara'da seçimi alabilmesi için merkezde en az üç, dış ilçelerden de üç ilçeyi alması gerekiyor. Halen Çankaya ve Yenimahalle'de CHP'li başkanlar var. Altındağ için CHP'nin en güçlü aday adayının ise doğma büyüme Altındağlı olan Bent Ahlat olduğu belirtiliyor.

Ahlat, uzun dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı görevinde de bulunmuş, bu kulübe gönül vermiş bir Altındağlı…

CHP'nin kazanmaya en yakın olduğu ilçeler arasında Etimesgut olduğu da söyleniyor. MHP 2018 genel seçimde bu ilçede 4. parti olabildi.

AKP 127 bin, CHP 95 bin, İYİ Parti 55 bin, MHP 49 bin oy aldı. CHP-İYİ parti ittifakı olursa Etimesgut alınabilir. Bu ilçe için aday adayları arasında eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut'un yanı sıra 9 aday adayı bulunuyor.

CHP, Mamak ilçesinde ikinci parti konumunda. Doğru bir adayla Mamak'ın da alınabileceği değerlendiriliyor. CHP'den, İç Anadolu Belediyeler Birliği eski Genel Sekreteri Salim Çoruk'un yanı sıra Hüseyin Bayındır, Selahattin Emre'nin de aralarında bulunduğu 8 aday adayı var.

İŞBİRLİĞİ OLACAKSA

Tüm bunlar olurken, AKP'de olduğu gibi, CHP Ankara İl Örgütü de bütün oyuncuları sahaya sürmeyi planlıyor. Bunlardan birisi de 3 yıl önce CHP'den ihraç edilen ama ihraç edilmemiş gibi partisinden hiç kopmayan eski Milletvekili Aylin Nazlıaka.

'CHP Ankara İl Örgütü bütün oyuncuları sahaya sürmeyi planlıyor!' - Resim : 1Aylin Nazlıaka

Aylin Nazlıaka'ya sorduğumda, “İhraç edildim ama gönül bağımı hiç koparmadığım partime resmi olarak da bir an önce dönmek istiyorum. Partimizin ilçe ve il yönetiminin dönüşüm için oy birliğiyle bir talep açması beni son derece mutlu etti. Parti Meclisimizin de, perşembe günü yapıcı bir karar alacağına inanıyorum” dedi.

AKP-MHP ittifakının Ankara açısından bir tehdit oluşturduğunu CHP'liler de kabul ediyor. Ancak, bu parti yönetiminde bir yılgınlık değil, aksine güvenlerini de artırıyor. CHP'nin Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “CHP ve İYİ Parti'nin bir an önce işbirliği yapıp yapmayacağını, hangi koşullarda yapacağını, Ankara adayının kim olduğunu bir an önce belirlemesi gerekiyor” diyor.

Güvener, iddiasını da şöyle sürdürüyor:

“Ankara'yı alma iddiamızla, projelerimizle seçime hazırlanıyor, sandık örgütlenmesini, okul, sokak sorumlularını belirliyoruz. Etimesgut, Mamak, Elmadağ, Gölbaşı, Bala, Kalecik, Polatlı başta olmak üzere birçok ilçemizde iddialıyız.”

ANTALYA'DA TATLI REKABET

Ankara'dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Kazanacağız” dediği Antalya'ya gidelim. CHP'nin oyunun en yüksek olduğu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehire aday. Son bir ay içinde yapılan üç ayrı ankette, eğilim araştırmasında Ümit Uysal'ın önde çıktığını parti yetkilisinden öğrendim.

Sonuçta parti yönetimi nasıl karar verir bilemeyiz ama Antalya'da aday adayları arasında tatlı bir rekabet yaşanıyor.

Yazıyı Sözcü'de okumak için TIKLAYIN

Etiketler
Ankara Seçim Yerel Seçim