'CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yüzde 99...'

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına ilişkin kulis bilgileri yazdı.

'CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yüzde 99...'

Deniz Zeyrek, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı.

"Ankara çok iddialı bir kent. İYİ Parti Ankara'yı alırsa karşılığında CHP'ye nerede destek verebilir?" diyen Zeyrek, sözlerine "Görüşmelerde o iller de netleşmiş. Eğer Ankara İYİ Parti'de kalırsa, CHP Mersin'de zayıf bir adayla yarışa girerse, İYİ Parti Antalya, Bursa, Balıkesir, Denizli ve Adana gibi illerde CHP'ye destek verecek. Bu büyükşehirlerde milliyetçi oyların yüksek olduğu ilçeler de İYİ Parti'ye bırakılacak" diye devam etti.

Zeyrek, "Ankara İYİ Parti'ye mi kalacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında şunları kaydetti:

Yerel seçim ittifaklarıyla ilgili son durumu görmek için dün TBMMkulislerindeydim.
Önce İYİ Parti'nin grup toplantısını izledim. Genel Başkan Meral Akşener, Mersin, Afyonkarahisar, Isparta, Niğde ve Isparta adaylarını açıkladı. Dört il CHP'nin iddialı olmadığı yerlerdi ama Mersin, CHP ile işbirliği görüşmelerinin yapıldığı bir şehirdi.
Daha sonra MHP lideri Devlet Bahçeli'yi dinledim. Keyifli görünüyordu. Gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Önemli adımlar atılmıştır. Çalışmalar olumludur, verimlidir” dedi. Belli ki AK Parti ile ittifak görüşmelerinin bu kez polemiklerden uzak seyretmesi Sayın Bahçeli'yi mutlu ediyordu.
Grup toplantısının çıkışında ayak üstü sohbet etme fırsatı bulduk. SÖZCÜ ailesine katıldığım için tebriklerini iletti.

MERSİN'DE İYİ PARTİ DE CHP DE ADAY ÇIKARIYOR

Ardından CHP grup katına çıktım. Yine aday adaylarından geçilmiyordu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü'nün işi gerçekten zor. Bir tarafta ısrarla görüşme talep eden partililer, diğer tarafta yapacağı konuşmaya yoğunlaşmak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu.
CHP koridorundan çok önemli bilgilerle döndüm. Okuyunca siz de şaşıracaksınız.
Önce Mersin.

İYİ Parti adayını duyurdu. Bu CHP'nin aday çıkarmayacağı anlamına mı gelir? Yanıt:
“İYİ Parti Mersin adayını açıklamadan önce CHP'ye bilgi verdi. CHP de Mersin'de kendi adayını çıkaracak.”

ANKARA'DA SÜRPRİZ İHTİMALİ

Mersin'de dün İYİ Parti rozeti takıp aday olan mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz iddialı. CHP aday çıkarır, oyları bölerse bu Cumhur İttifakı'na yarayabilir. Ancak görüşmelerde bu yönde bir durum ortaya çıkmış.
Peki CHP İstanbul ve Ankara'da İYİ Parti'den destek isteyip karşılığında hiç işbirliği yapmayacak mı?

Yanıt ilginç: “Verecek ama Mersin'de değil de Ankara'da verebilir.”
Şaşırtıcı bir yanıt. Bu, CHP'nin Başkent'te aday göstermemesi ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti adayı olarak seçime katılması ihtimalinin arttığını gösteriyor. Başka bir ihtimal de Yavaş'ın CHP adayı olup, kazanırsa İYİ Parti'ye geçmesi.

İSTANBUL KESİN GİBİ

Ankara çok iddialı bir kent. İYİ Parti Ankara'yı alırsa karşılığında CHP'ye nerede destek verebilir?

Görüşmelerde o iller de netleşmiş. Eğer Ankara İYİ Parti'de kalırsa, CHPMersin'de zayıf bir adayla yarışa girerse, İYİ Parti Antalya, Bursa, Balıkesir, Denizli ve Adana gibi illerde CHP'ye destek verecek. Bu büyükşehirlerde milliyetçi oyların yüksek olduğu ilçeler de İYİ Parti'ye bırakılacak.

Konuştuğum çok önemli bir CHP'li, İYİ Parti'nin İstanbul'da da aday çıkarmayabileceğini söyledi. Böylece CHP'nin İstanbul adayı, İYİ Parti ile CHP'nin ortak adayı olacak.

Peki CHP'nin adayı kim?

Yüzde 99 Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.
Kaynağım, Kılıçdaroğlu'nun “çok tanınmıyor, Binali Yıldırım karşısında zayıf kalır” diyenlere “Yanılıyorsunuz, genç, başarılı, hikayesi olan yepyeni bir isim. Binali Yıldırım da tersine, yıpranmış, İzmir'de seçim kaybetmiş, güven telkin etmeyen bir aday” karşılığını verdiğini söyledi.

Etiketler
Deniz Zeyrek Kulis Seçim Yerel Seçim