Erdoğan 'kaymağını yiyorlar' demişti: İşte CHP’nin seçmen profili

İşte Erdoğan’ın ‘ülkenin kaymağını yiyorlar’ dediği CHP seçmeninin gelir ve eğitim durumu.

Erdoğan 'kaymağını yiyorlar' demişti: İşte CHP’nin seçmen profili

Toplumsal Haber Merkezi - AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP oylarının yüksek olduğu Çankaya, Kadıköy, Şişli ve Beşiktaş’taki yurttaşları hedef alarak “Ülkenin kaymağını yiyen kesim. Türkiye şaha kalksa da yıkılsa da umurlarında değil” dedi. CHP seçmeninin gelir durumu profili ise Erdoğan’ı yalanlıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün grup toplantısında toplumsal barışı dinamitleyecek şekilde ilçe isimleri sayarak buradaki seçmenleri “Ülkenin kaymağını yemekle ve ülkenin çıkarlarını umursamamakla" suçladı.

Erdoğan, “Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın hiçbirinin ülke gerçekleriyle ilgisi olmadığını görürsünüz. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurlarında değildir. Buralardaki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimden oluşuyor. Bu ilçelerde yaşayan sağduyulu vatandaşlarımız bilir ki bu ilçeler bugünkü seviyesine, belediyelerin değil büyükşehir belediyesinin ve hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir” diye konuştu.

ARAŞTIRMADAN ÇIKAN CHP SEÇMENİ PROFİLİ: KAYMAK YEMİYOR AMA EĞİTİMLİ

Mediar Araştırma’nın 17-21 Ekim tarihleri arasında yaptığı "Mart 2019 Yerel Seçimleri İstanbul İli Seçmen Profili Araştırması"nın sonuçlarına göre CHP profili Erdoğan’ın dediği gibi ‘Ülkenin kaymağını yemediği ancak eğitimli olduğu’ gerçeğini ortaya çıkardı.

Her iki seçmenden biri lisans ve üstü mezunu

Mediar’ın araştırmasına göre, 24 Haziran 2018 Seçimlerinde CHP'ye oy veren seçmenin eğitim durumuna göre dağılımı şöyle:

Yüzde 48,09 Lisans Mezunu

Yüzde 4,27’si ise yüksek lisans mezunu.

24 Haziran 2018 Seçimlerinde CHP'ye oy veren seçmenin eğitim durumuna göre dağılımı:

Erdoğan 'kaymağını yiyorlar' demişti: İşte CHP’nin seçmen profili - Resim : 2

Erdoğan 'kaymağını yiyorlar' demişti: İşte CHP’nin seçmen profili - Resim : 3

3 seçmenden 2’si aylık 4 bin liranın altında kazanıyor

Erdoğan’ın ‘Ülkenin kaymağını yiyorlar’ dediği CHP seçmeninin yüzde 45,95’i 2.500 TL ile 4.000 TL arasında gelir elde ederken, yüzde 15.27’si ise 1000-2500 TL arası gelir elde ediyor.

24 Haziran 2018 Seçimlerinde CHP'ye oy veren seçmenin aylık gelir durumuna göre dağılımı:

Erdoğan 'kaymağını yiyorlar' demişti: İşte CHP’nin seçmen profili - Resim : 4

Erdoğan 'kaymağını yiyorlar' demişti: İşte CHP’nin seçmen profili - Resim : 5