'Soğana değil soyana bakacaksın!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında ekonomi politikalarını değerlendirdi.

'Soğana değil soyana bakacaksın!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Türkiye ekonomisi değerlendirdi. AKP döneminde halkın hızla yoksullaştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Damat diyor ki ağızlarından lokmayı dahi alsam bana oy verecekler. Ama bu sefer öyle değil. Bu sefer milletin ciğerine işledi artık" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları ifade etti;

Ekonomide işimiz parlak değil, görünen şu ki durum giderek ağırlaşacak. Erdoğan iktidar olmadan önce bütün meydanlarda çay ve simit hesabı yapıyordu. 16 yıllık kesintisiz bir yönetim, çayla simit hesabını hala yapamıyoruz. 1,75 simit, 1,75 çay. 5 kişilik bir aile. Sabah öğle akşam 1 çay ve 1 simit tüketsinler. 28 TL kalıyor asgari ücretten. 28 TL ile doğalgaz parasını eğitim parasını sağlık parasını nasıl karşılayacak?

Senin zalim yönetimin bu millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor.

Memleketi bu hale getiren sarayda oturan zat ve damadı. Damat diyor ki ağızlarından lokmayı dahi alsam bana oy verecekler. Ama bu sefer öyle değil. Bu sefer milletin ciğerine işledi artık.

74 bin TL aylık istiyor. Doğalgaz parası yok, yol parası yok, yemek parası yok. Para yetmiyor beyefendiye. Asgari ücretli kardeşim, bunun hesabını sormazsan sen bu yoksulluğa mahkumsun demektir.

ASIL GÜNDEM BİZİZ

Bir de hiçbir geliri olmayanlar var, krizden sonra kapının önüne konulan yüzbinlerce işçi var. İşveren diyor ki, makinalarımız boş yatıyor. bunlar milli servet, biz bittik diyoruz, siz yol diyorsunuz. Gündem biziz, asıl gündem bu, gündemi değiştirmeyin Allah aşkına diyor. Biz vatandaşın sıkıntısını her ortamda dile getireceğiz.

SOĞANI OLANLAR DA TERÖRİST OLDU

Soğan baskınları yapıyorlar depolarda, silahlı terörist ile soğanlı terörist olan arasında fark yoktur diyor. Soğanı olanlar da terörist oldu.

Nereye koyacak soğanı üretip üretici? Neyin ne olduğunu bilmiyorlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Türkiye'yi bu hale nasıl getirdik diye düşünselerdi bu tablo hiç yaşanmazdı.

GÖZÜNÜ SOĞANA DEĞİL DEVLETİ SOYANA DİKECEKSİN

Soğan 5TL'ye çıktı, kim getirdi bu hale? Dış güçler diyecek... Dış güçlerin soğanla ne ilgisi var? Gözünü soğana değil, devleti soyana dikeceksin.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Soğan