İYİ Parti'den Demirtaş açıklaması

İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Cihan Paçacı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde toplandı.

Toplantının ardından İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mustafa Cihan Paçacı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP ile gerçekleşen görüşmeleri 'teknik' olarak nitelendiren Paçacı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile ikinci bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.

Danıştay'ın Andımız ve devlet madalyalarına ilişkin kararını da hatırlatan Paçacı, hükümete seslenerek karaların bir an önce uygulamaya konulması gerektiğini söyledi.

Cihan Paçacı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Ret ittifakı ile reddedilen önergelerimzden bazılarını size sunmak istiyorum. Kadına şiddetin ortadan kaldırıması, tekirdağ’da meydana gelen tren kazasının araştırılması, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması, ekonomik krizle mücadele konusunun araştırılması, Türk Telekomu’un OTAŞa devredilmesi konusunun araştırılması, Tunceli’de iki Mehmetçiğimizin donarak ölmesi konusunun araştırılması, FETÖ’nün iktisadi ve siyasi ayağının araştırılması, asgari ücretlinin vergiden muaf tutulması konusunun araştırılması, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunların incelenmesi, şarbon hastaları vakaları konusunun araştırılması. Bunlar Türkiye’nin gündeminde olan ve son derece halkımızı yakından ilgilendiren önemli konulardır. Ancak bütün bu önergelerimiz AKP-MHP ret ittifakının oylarıyla reddedilmiştir."

"DANIŞTAY'IN KARARLARI BİR AN ÖNCE UYGULANMALI"

"İYİ Parti Adana milletvekilimiz İsmail Koncuk’un çözüm sürecinde kaldırılan Andımız’ın tekrar okutulması ve devlet nişan ve madalyalarına Atatürk siluetinin tekrar konulması konularındaki Danıştay başvurusu, olumlu sonuçlanmış ve hükümetten bu konuların bir an önce uygulamaya geçilmesini beklediğimizi buradan ifade etmek istiyorum.”

Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Paçacı, Erdoğan Bahçeli görüşmesine ilişkin, "CHP ve İYİ Parti arasında yapılan görüş alışverişinin kendilerini tedirgin ettiği ve bu amaçla yeni bir iş birliği arayışının olduğu söylenebilir" ifadelerini kullandı.

Paçacı'nın sorulara verdiği cevaplar şöyle:

-Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

"Biliyorsunuz MHP ile AKP arasındaki seçim ittifakı her iki siyasi partinin gruplarındaki grubu takip eden milletvekillerinin ayakta alkışlamasıyla son verdiklerini belirtmişlerdi. Ancak daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetiyle bugün tekrar bir araya gelecekler. Bunu siyasi açıdan değerlendirdiğimizde CHP ve İYİ Parti arasında yapılan görüş alışverişinin kendilerini tedirgin ettiği ve bu amaçla yeni bir iş birliği arayışının olduğu söylenebilir. Onun ötesinin yapılan görüşmeler o iki siyasi partiyi ilgilendirir konu bizim dışımızdadır."

-CHP ile görüşmeler

"CHP ile İYİ Parti arasındaki teknik bazdaki görüşmeler devam etmektedir. Bugün Sayın Koray Aydın ile Sayın Bülent Tezcan tekrar bir araya gelecekler."

-AİHM’in Selahattin Demirtaş kararı hakkında

"Alınan kararların uygulanacağı yönünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imza atılmıştır. Ancak iktidar bu kararı uygulamadığı takdirde sanırım Avrupa İnsan Hakları ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından siyaseten bir baskı gelebilir onun ötesinde söylenecek başka bir konu yoktur."

-Berat Albayrak’ın soğan stokçuluğu olduğuna dair açıklamalarına

"Hükümet enflasyonu düşürmek için yanlış yerde yanlış işler yapıyor. Fiyat kontrolünü sağlamak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın görevidir. Oradaki zabıtaların esnafa baskı yapmasıyla enflasyon çözülmez. Bence uygulanması gereken şey bir an önce yapısal tedbirlerin alınarak fiyat istikrarının kalıcı bir şekilde sağlanmasıdır. Yoksa bu baskılar, ekonomik açıdan sonuç vermez."

Kaynak Yeniçağ: İYİ Parti'den hükümete Andımız ve devlet madalyaları kararı çağrısı

Etiketler
Cihan Paçacı İYİ Parti